Başbakan Tatar sporun geleceği ile ilgili konuştu

Başbakan Tatar sporun geleceği ile ilgili konuştu

Başbakan Ersin Tatar, BRT ekranlarında yayınlanan Spor Gündemi programına ülke sporunun geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Sporun halk sağlığı açısından ertelenmesinin gerektiğini, kamuoyunun da bunu anlayışla karşıladığını belirten Tatar, Sağlık ve Bilim kurullarından henüz bir görüş almadıklarını, kontrollü antrenmanların erken olabileceğini, mayıs ayı sonuna kadar da kademeli olarak gündeme gelebileceğini belirtti.

Tatar federasyonların da ödemeleri ile ilgili talimatı verdiğini, birkaç güne kadar bunların ödemesinin yapılabileceği düşüncesinde olduğunu belirterek “Biraz daha sabredelim diyorum” dedi.

 

Tatar: “Bundan sonra neyi ne zaman açacağız, onun planlamasını yapacağız”

Başbakan Ersin Tatar, “Dünya bu virüsle mücadele ediyor. Olağanüstü bir iyi yönetim ve bu engelleri aşmada, özellikle taburcu olan hasta sayısının fazlalığı, cesur kararların neticesidir” dedi. “Elbette böyle bir krizi yaşamak ve yönetebilmek kolay değil” diyen Ersin Tatar, “Bu işin bir de ekonomik boyutu vardır. Faaliyetler durma noktasına geldi. Bu noktadan sonra neyi ne zaman açacağız, ekonominin çarkları nasıl dönecek, bunların planlamasını yapacağız. Ben halkıma güveniyorum. Bu süreçte duyarlı, hassas davranmışlardır. Halk olarak kurum ve kuruluşlarımızla bu işi iyi yönettiğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Sporu ertelememiz şarttı”

Sporun önemli olduğunu belirten Başbakan Ersin Tatar, “Dünyanın en önde gelen ülkeleri bile en önemli maçlarını erteledi, iptal etti. Sahalar pandemi hastanesi oldu. Spor ekonominin büyük parçası özellikle batı ülkelerinde. Onlar bile bu fedakarlığı yaptı. Halkımızın sağlığı için ertelenmesi normaldi. Bu virüs kalabalıklardan, yakın temastan yayılıyor. Bu maçları ertelememiz şarttı. Spor kamuoyu da bunu kabul etti. Bundan dolayı gösterilen anlayıştan teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Sporun devamı için kurulların görüşleri önemli”

“Biraz daha sabır edelim diyorum” diyen Tatar, “En erken zamanda başlamasını biz de istiyoruz ama kurullar ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri de önemlidir. Risk almama adına çok dikkatli olunması gerekli. Bunu sürekli değerlendiriyoruz. Mayıs ayı sonuna doğru kademe kademe bu işlerin tekrar başladığını göreceğiz. Belki ilk antrenmanlar olur, ya da parça parça kişisel antrenmanlar olur. Ondan sonra kademeli olarak gündeme gelebilir” ifadelerini kullandı.

 

“Türkiye’deki gelişmelere göre antrenmanlar daha erken olabilir”

Kontrollü antrenmanların daha erken olabileceğini ifade eden Başbakan Ersin Tatar, “Türkiye’deki gelişmelere göre antrenmanlar daha erken olabilir. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile yaptığım konuşmada ortada başlayan bir ligin olduğunu belirtti. Bu ligin haziran sonuna kadar bitmesi lazım. İlk önce seyircisiz de olabilir mesela. Bunları kurullarla ve ilgili taraflarla konuşmamız lazım. Alternatifler olabilir. Umarım bu işi iyi şekilde yönetiriz” dedi.

 

“Sporun başlangıcı ile ilgili kurullardan henüz görüş gelmedi”

Spor faaliyetlerinin başlangıcı ile ilgili görüşün henüz Sağlık ve Bilim Kurulu’ndan gelmediğini aktaran Başbakan Ersin Tatar, “Orada da büyük yoğunluk var. Bu kitlerle ilgili ne kadar fazla test yapılırsa önümüzü daha iyi görebileceğiz. Kurullar oraya konsantre oldu. Olağanüstü bir gayret vardır” dedi.

 

“İlerleyen günlerde Türkiye’deki gibi kararlar çıkabilir”

“Bilim ve sağlık kurullarının kararları önümüzdeki günlerde bizim de bilgimize gelecek ve siyasetini, icraatını değerlendireceğiz” diyerek sözlerini sürdüren Başbakan Ersin Tatar, “İlerleyen günlerde Türkiye’deki gibi kararlar çıkabilir. Belki biraz fazla temkinli oluyoruz ama risk almama adına sağlık için ekonomik ve sosyal bedelleri de göz önüne alıyoruz. En önemlisi sağlık, biraz daha fedakarlık yapmamız gerek” şeklinde konuştu.

 

“Spor bütçesinden kesinti olabilir”

Sporun ekonomik durumu ile ilgili açıklamalar yapan Başbakan Ersin Tatar, “Spor fonu değerlendiriliyor. Elbette kesintiler olabilir ama spor bütçemiz var. Bütün bunlar en iyi şekilde spor için kullanılacak. Hayat tekrar normale dönecektir ama bizim politikalarımızda spor en öndedir. Gençliği ilgilendirdiği için mutlak surette öncelik alacaktır. Spor kamuoyu çok endişeli olmasın” dedi.

 

“Parayı kendi gençlerimize harcamalıyız”

“Biz evrensel düşünen, ayrım yapmayan, 3. ülkelerden gelen sporcuların muhakkak katkısı çok oldu onların da değerlerini biliyoruz. Şu anda ekonomik olarak meseleye baktığımızda gerçekten içimize kapanmak durumundayız, bu paraları kendi gençlerimize harcamak durumunda olduğumuzu görüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Federasyon ödemeleri için talimatı verdim”

Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana’nın daha önce federasyonların ödemelerinin hazır olduğu ile ilgili açıklamanın doğru olduğunu belirten Başbakan Ersin Tatar, “Federasyonlara ödemelerle ilgili talimatı verdim. Birkaç gün içerisinde federasyonların ödemelerini yapabiliriz düşüncesindeyim” dedi.

Bu haber toplam 1795 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.