“Başarımızı tesadüften uzaklaştırdık”

“Başarımızı tesadüften uzaklaştırdık”

Hentbolda 2021-22 sezonunda tüm kupaları kazanan, yaklaşık dört yıldır mağlup olmayan China Bazaar Gençlik Gücü’nde antrenör Turgut Karamanoğlu, değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

“Hiçbir bahaneye sığınmadan, çok geç saatlerde salonlarda bulduğumuz boşlukları değerlendirip, mazeretsiz antrenmanlar yaparak, salonda yer bulamadığımızda, statlarda antrenman yapıp sağladığımız devamlılık neticesinde, elde ettiğimiz başarıyı tesadüften uzaklaştırdık”

 

Haldun Oktay

Hentbolda 2021-22 sezonunda tüm kupaları kazanan, yaklaşık dört yıldır mağlup olmayan China Bazaar Gençlik Gücü’nde antrenör Turgut Karamanoğlu, değerlendirmelerde bulundu.

Beş yıl önce oluşturdukları takımları ile çıktıkları yolculukta hedefledikleri yapılanmaya yaklaşma ve yaratmaya çalıştıkları, çok ve doğru çalışan takım anlayışına yavaş yavaş geldiklerini belirten Turgut Karamanoğlu, “Yaklaşık 4 yıl ve 120 maç yenilmeyen, tüm kupaları alan bir takımız. Bu başarıyı elde etmek için, öncelikli olarak, doğru antrenman ve doğru taktik hedeflerle çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz” dedi.

2f13d9c4-7d94-4dde-9e7e-00a62238c2bb.jpg

Karamanoğlu: Elde ettiğimiz başarıyı tesadüften uzaklaştırdık

“Alanlarında uzman kişilerden hizmet alıp, bu kişileri ekibe katarak çalışmak ve yurt dışında olduğu gibi, takımın birçok alanına paydaşlar kazandırarak ilerlemek, bizim başarımızın etkenlerinden bir tanesidir” diyen Turgut Karamanoğlu, “Hiçbir bahaneye sığınmadan, çok geç saatlerde salonlarda bulduğumuz boşlukları değerlendirip, mazeretsiz antrenmanlar yaparak, salonda yer bulamadığımızda, statlarda antrenman yapıp sağladığımız devamlılık neticesinde, elde ettiğimiz başarıyı, tesadüften uzaklaştırdık” açıklamasını yaptı.

“2021-2022 sezonu ortaya koyduğumuz hentbol, takdir toplayan hatta ülke dışında daha üst düzey liglerde mücadele etmemiz önerilerini topladığımız bir sezon oldu” diyerek sözlerini sürdüren Turgut Karamanoğlu, “Bizden, katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen kulüp başkanımız Mazhar Choudry, başarılarımızın en büyük destekçisidir. Spora, sporcuya yaptığı katkılar, takdiri hak etmektedir” dedi.

 

Kosova deneyimi

Ligin tamamlanmasının ardından davet alarak Kosova’nın Prizen şehrinde katıldıkları özel turnuva ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Turgut Karamanoğlu, Avrupa deneyimi olan, hentbol kalitesi yüksek takımlarla yaptıkları maçlarda çok beğeni aldıklarını aktardı. Yoğun tempo ile hazırlandıkları organizasyonda ilk olarak Süper Lig’den yaptığı takviyelerle karşılarına çıkan K. H. Prizen takımına karşı üstün bir oyun sergileyerek 44-38 galip geldiklerini belirten Karamanoğlu, ikinci maçlarında Avrupa kupası elemelerine katılmaya hak kazanan, Süper Lig’in etkili takımı Vellaznimi takımı ile yüksek tempoda ve sert bir maç oynadıklarını aktardı. Karamanoğlu, sistemli ve oyuncu rotasyonu yüksek bir takım ile oynadıkları bu maçı da 39-26 kazandıklarını söylerken, son maçlarında Kosova’nın en yüksek bütçeli takımı olan, bünyesinde milli sporcular bulunduran, Avrupa deneyimli K. H. Rahovechi ile karşılaştıklarını belirtti. Karamanoğlu, iki maçın kendilerinde yarattığı yorgunlukla oynadıkları yüksek tempolu, sert maçı 9 sayı geriden gelerek 34-34’lük eşitlikle bitirdiklerini bildirdi.

5c32ea00-8d90-404f-aabd-44fbd8e5de1c.jpg

“Ülke sporu, üniversitelerin ülke sporuna dahil olması ile hareketlenir”

Pandemi ve sonrasında yaşanan sıkıntıların ülke sporuna ciddi zararlar verdiğini söyleyen Turgut Karamanoğlu, “Özellikle üniversitelerin spordan elini çekmesi, yeni kurulan üniversitelerin de spora katkı koymaması, kulüp sayısının azalmasına sebep olmuştur.

En kısa yoldan sporun hareketlenmesi, öncelikli olarak üniversitelerin ülke sporuna dahil olması ile mümkündür. Yenilenecek sponsorluk yasası ise de sporumuza yeni bir ivme katacaktır” dedi.

 

“İmkan ve destek bulmamız halinde Türkiye’ye dahil olmak istiyoruz”

Yeni sezon hedefleri ile ilgili de konuşan Turgut Karamanoğlu, “2023 yeni sezonunda hedeflediğimiz, daha genç daha hızlı, sistemi olan, ekip halinde çalışan örnek bir takım yaratmak. İmkan ve destek bulmamız halinde, Türkiye hentbol ligine dahil olmak en büyük isteğimiz” dedi. Karamanoğlu, “Başkanları ve sponsorları olan China bazaar mağazaları, maddi manevi her zaman yanımızda ve bu yarattığımız rol model eserin en büyük mimarları, onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

China Bazaar Gençlik Gücü takımı 2021-2022 hentbol sezonunda Federasyon Kupası, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası, Derviş Mişon Kupası, lig şampiyonluğu ve Cumhurbaşkanlığı Kupası olmak üzere tüm kupaları şampiyonlukla tamamlama başarısı göstermişti.

Bu haber toplam 1113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.