Barış Parkuru yılın organizasyonuna aday

Barış Parkuru yılın organizasyonuna aday

Mersin ile Kuzey Kıbrıs arasında çift yönlü yüzülen ve Akdeniz Barış Parkuru olarak adlandırılan organizasyon, Dünya Açık Su Birliği (World Open Water Association - WOWSA) tarafından Yılın Organizasyonu’na aday gösterildi.

A+A-

Kuzey Kıbrıs’tan Türkiye’ye 1 Eylül 2020 Dünya Barış gününde Türkiye Yüzme Federasyonu’nun (TYF) resmi hakemlerinin gözetiminde Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden oluşan 9 kişilik takım 100 kilometrelik parkuru bitirmişti. Organizasyon WOWSA tarafından yılın organizasyonu ödülüne aday gösterildi. Parkur ilk olarak 2019 yılında Mersin-Girne güzergahında, 2020 yılında da Girne-Mersin güzergahında yüzülmüştü.

 

Oylama üç hafta sürecek

Aralık ayında parkurun tanınması için WOWSA’ya yapılan başvuru kabul edildi. WOWSA, 12 adayın yer aldığı 2020 Yılın Performansı ödülünde Akdeniz Barış Parkuru’nu yaşları 33 ile 60 arasında değişen yüzücülerin Dünya Barış Günü’nü kutlama amacına öncülük ettikleri gerekçesiyle aday gösterdi. Üç hafta sürecek oylama sonunda en fazla oyu alacak olan aday dünyada 2020 yılının performansı seçilecek.

Oy kullanmak isteyenler https://openwaterswimming.com/performance-of-the-year/ linkini tıklayarak oy kullanabilecek.

Bu haber toplam 3443 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.