“Baja Challenge Cyprus” heyecanı yaşandı

“Baja Challenge Cyprus” heyecanı yaşandı

2023 Offroad Şampiyonası’nda sezonun ikinci yarışı Pazar günü “Baja Challenge Cyprus 2023” adıyla yapıldı

A+A-

KYOFF ve KKORD’nin ortak organize ettiği 2023 Offroad Şampiyonası’nın ikinci yarışını, 11 Haziran 2023 Pazar günü KYOFF gerçekleştirdi. “Baja Challenge Cyprus 2023” adıyla, EKA Developments sponsorluğunda gerçekleştirilen yarış, Hamitköy ve Alayköy bölgelerinde hazırlanan etaplarda yapıldı. 11 Haziran 2023 Pazar sabahı saat 10.00’da Girne’de bulunan EKA Developments önünde, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un da katılımıyla yapılan seremoni ile başlayan yarışta ekipler güzergahı gizli olan parkurda mücadele ettiler. Start anında aldıkları yol notlarına göre, güvenliği alınmış kapalı parkurda zaman karşı yarışan ekipler önce Hamitköy bölgesinde hazırlanan iki etabı geçtiler. Öğle arasının ardından yağmurun etkisiyle biraz gecikme olan yarış daha sonra Alayköy-Akdağ bölgesinde hazırlanan 2 etap daha geçip finişe ulaştılar. Toplamı yaklaşık 45 kilometre olan etapların ardından ekipler ödül töreni için yeniden EKA Developlments’e ulaşıp finiş gördüler.

h-dan-karde-ler-etap-kazananlar.jpg

EKA Developments’in ana sponsorluğu yanı sıra; RedBull, Güven Sigorta, Marks World, damalıbayrak.net, Chamada ve ecam’ın da katkılarıyla yapılan yarışa 12 ekip katıldı. Araçların motor hacimlerine göre 3 sınıfa ayrılan yarışmacılar kendi sınıflarında da podyum mücadelesi verdiler. Ralli kategorisinin yanı sıra Raid kategorisi tarzında Offroad güzergahını “Şampiyon Melekler” anısına geçen “Babalar-Çocuklar” ekibi de 13 araçla yarışa katıldı.

start.jpg

Hasan Reyhan-Niyazi Yorgancıoğlu birinci oldu

Yarış sonunda Mitsubishi Pajero ile yarışan Hasan Reyhan-Niyazi Yorgancıoğlu ikilisi zafere ulaşmayı başardı. T3 sınıfında da zirvede olan ekibi genel klasmanda Land Rover Discovery ile yarışan Niyazi Bedel-Hasan Güney ikilisi takip etti. İkili ayrıca T4 sınıfında birinci oldu. Genel klasman üçüncüsü Mitsubishi Pajero ile yarışan Soyer Arseven-Hasan Reyhan ikilisi oldu. İkili T4 ikincisi olurken, T4 sınıfında podyumu TOMCAT ile yarışan Musa Ersoy-Ramadan Kıral ikilisi tamamladı. T3 sınıfı ikincisi Nissan Patrol ile yarışan Halim Kahveciler-Ramadan Uzun ikilisi olurken, T3 sınıfı üçüncüsü Seat Leon ile yarışan Hilmi Çelebioğlu-Ahmet Buzlukçuoğlu ikilisi oldu. T2 sınıfında birincilik kupasını Suzuki Vitara ile yarışan Burak Emingil-Emin Emingil ikilisi aldı. Rallinin son etabına “Hüdan Kardeşler” adı verildi ve vefat eden iki değerli Offroad üyesi Veleddin Hüdan ile Yusuf Hüdan anısına geçilen etapta her sınıfta en iyi dereceyi yapan yarışçılara özel kupa verildi. Bu kupaları veren Marks World direktörü Öcal Topal, ayrıca Marks World’den özel hediyeler de takdim etti. Dereceye girenlere kupalarını EKA Developments yetkilileri Naim Ersoy, Ertan Ersoy, Seyit Karaca ve Mustafa Aladağ takdim etti. Ayrıca yarışa katılıp “Şampiyon Melekler” anısına yarışan “Babalar-Çocuklar” kategorisi yarışçılarına da KYOFF Başkanı Musa Ersoy anı kupası takdim etti.

 

Dereceler:

 

No.

Pilot

Co-Pilot

Araç

Sınıf

Derece

1

103

Hasan Reyhan

Niyazi Yorgancıoğlu

Mitsubishi Pajero

T3

45:34.1

2

109

Niyazi Bedel

Hasan Güney

Land Rover

T4

45:47.0

3

106

Soyer Arseven

Hasan Reyhan

Mitsubishi Pajero

T4

47:13.3

4

105

Musa Ersoy

Ramadan Kıral

Tomcat

T4

47:57.6

5

108

Halim Kahveciler

Ramadan Uzun

Nissan Patrol

T3

50:06.8

6

101

Argun Çağıl

İrfan Topçu

Tomcat

T4

56:43.9

7

113

Hilmi Çelebioğlu

Ahmet Buzlukçuoğlu

Seat Leon

T3

57:15.1

8

115

Burak Emingil

Emin Emingil

Suzuki Vitara

T2

59:19.3

9

4

Göksel Macila

Buğra Tabak

Mitsubishi Pajero

T4

DNF

10

2

Ahmet Baştaş

Ahmet Gürün

Tomcat

T4

DNF

11

11

Zühtü Cumalıgil

Günay Saffet Özmenek

Nissan Patrol

T4

DNF

12

12

Hakan Sezerli

Gökhan Necipoğlu

Tomcat

T4

DNF

Bu haber toplam 1474 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.