“Bahanesi veya telafisi yok”

“Bahanesi veya telafisi yok”

Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımı ile Antalya’da Continental Cup’a hazırlanan Merve Çelebi, bu organizasyonun diğerleri gibi olmadığını, başarılı olarak Tokyo Olimpiyatları’na bir adım daha yaklaşmak istediklerini belirtti

A+A-

Ülkemizin elit sporcularından bir tanesi olan Merve Çelebi, Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımı ile olimpiyat hedefi ile Antalya’da hazırlıklarını sürdürüyor. Continental Cup’ın ikinci aşamasına hazırlanan Merve’li Türkiye, bu aşamayı geçmesi halinde olimpiyat öncesi son aşamaya katılmaya hak kazanacak. Antalya’daki kamp çalışmaları ile ilgili Yenidüzen’e konuşan Çelebi, takım olarak heyecanlı olduklarını, çünkü bu organizasyonun diğer organizasyonlar gibi olmadığını belirterek “Bahanesi veya telafisi yok” dedi.

 

Çelebi: Diğer turnuvalara benzemiyor

6-9 Mayıs tarihlerinde İzmir’in ev sahipliği yapacağı Continental Cup’ın ikinci aşamasına yönelik Antalya’da kampta bulunan Çelebi, takım olarak güzel bir heyecana sahip olduklarını, çünkü oynayacakları bu turnuvanın diğer turnuvalara benzemediğini belirtti.

“Bu organizasyon tüm sporcuların hayali olan bir yere kapıyı açıyor. O yüzden başlayabildiğimiz kadar erken başladık” diyen Çelebi, “Toplanmadan önce herkes bireysel antrenmanlarını yapmaktaydı. Ama bir yıldır uğraştığımız pandemi süreci devam ettiğinden plajda zor şartlarda, açıkçası vücut olarak hafif bir düşüş olduğunu da gösterdi” dedi.

 

“Bu elemelerin bahanesi de telafisi de yok”

On günü aşkın bir süredir kamp yaptıklarını ve çok sıkı çalıştıklarını belirten Çelebi, o açığı yavaş yavaş kapatıp eski formlarına döndüklerini kaydetti. Çelebi, “Ne olursa olsun bu elemelerin bahanesi de telafisi de yok. O yüzden en iyi şekilde hazırlanıp en iyi performansı sergileyip olimpiyatlara bir adım daha yaklaşmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Olimpiyat yolunda ikinci adım

2019 yılında Gürcistan’da yapılan ilk aşamayı geçen Merve’li Türkiye, normalde geçtiğimiz yıl Mayıs ayında düzenlenmesi gereken ancak Covid-19 nedeniyle ertelenen ikinci aşamaya bu yıl katılacak. Merve’li Türkiye bu aşamayı geçmesi halinde Tokyo Olimpiyatları’na bir adım daha yaklaşacak ve son aşamada olimpiyat vizesi almak için mücadele edecek.

Bu haber toplam 1732 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler