Badmintonda köy projesi hayata geçiriliyor

Badmintonda köy projesi hayata geçiriliyor

Badminton Federasyonu, ülkemizde badminton sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için köylere yatırım yapıyor.

A+A-

Fırat Deniz başkanlığındaki yönetim kurulu aldığı kararla badmintonun ülkemizde gelişebilmesi ve yaygınlaşması için köylere saha ve malzeme yardımı yapma kararı aldı. Başkan Deniz yaptığı açıklamada, gençliğimize alternatif sporlar ve bu sporları yapabilecek alanların yapılması gerektiğini, bu düşünce ile hareketle de köylerimize çocuk ve gençlerin yararlanabileceği alanlar oluşturacaklarını belirtti. Başkan Fırat Deniz badmintonda köy projesi sayesinde spor yapmak için merkezlere gidemeyen çocukların da spor yapabilmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

 

İlk yatırım Aslanköy'e

Başkan Deniz ilk olarak Mesarya bölgesine bağlı Aslanköy'de badminton sporunun yapılabilmesi için hafta sonu gerekli çalışmaların yapıldığını, sahanın çizildiğini ve oynanabilecek materyallerin hazırlandığını belirtti.

Saha hazırlanırken Aslanköy'de organizasyonu aşama aşama yerinde takip eden Başkan Fırat Deniz sahanın ilk çizgisini de kendisi çizdi.

img-20200928-wa0001.jpg

Köy gençliği heyecanlı

Federasyon başkanı Fırat Deniz sahanın çizimi ve saha materyallerinin hazırlanması sırasında olayı yakından takip eden gençlerin yeni tanışacağı badminton sporu için çok heyecanlı ve mutlu olduklarını söyledi.

Çok kısa bir süre sonra uluslararası turnuvalara katılan ülkemizin başarılı sporcuları Seymen Deniz ve Eren Özuyanık'ın badminton sporunu tanıtmak için Aslanköy'de bir gösteri organizasyonu da düzenleyeceklerini belirtti.

Bu haber toplam 3136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.