“Ayrı bir gurur, ayrı bir onur”

“Ayrı bir gurur, ayrı bir onur”

Kurt: “Takım arkadaşlarıma, hocalarıma, bize her zaman destek veren yöneticilerimize, yağmur çamur demeden bizi maçlarda destekleyen ve şimdi oylarla destek veren MTG taraftarına, camiasına teşekkür ederim. Ayrı bir gurur, ayrı bir onurdur bizim için"

A+A-

Yenidüzen Gazetesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen, ülke sporuna ve sporcusuna önemli bir motivasyon kaynağı olan Yılın Spor Ödülleri’nin 23’üncüsünde kazananlar geçtiğimiz hafta açıklandı. Okuyucular tarafından en fazla oyu alarak kategorisinde Yılın Sporcusu seçilen Mağusa Türk Gücü futbolcusu Yasin Kurt, kazandığı bu ödülü “Mağusa Türk Gücü’nün ortak başarısı” olarak nitelendirirken, ambargonun olduğu Kıbrıs’ta bu tarz ödüllerin heyecanlandıran unsurlardan olduğunu belirterek “Bizim için ayrı bir gurur, ayrı bir onurdur” dedi.

 

Kurt: Bu tarz ödüller spor camiasında herkesi heyecanlandıran unsurlar

Geçtiğimiz Çarşamba akşamı Kanal Sim ekranlarında yayınlanan ödül gecesinde konuşan Yasin Kurt, sözlerinin başında zor pandemi günlerinin bir an önce geçmesi ve çok özledikleri futbola kavuşmayı dileyerek başladı.

“Beni ve diğer sporcu arkadaşları ve spor insanları böyle bir ödülle ölü dönemde heyecanlandırdığınızı ve gururlandırdığınızı görmek çok güzel bir şey” diyerek sözlerini sürdüren Kurt, “Kıbrıs’ta ambargonun olduğu bir ülkede bu tarz ödüller, spor camiasında herkesi heyecanlandıran unsurlar” ifadelerini kullandı.

 

“Ayrı bir gurur, ayrı bir onur”

Ödüllerde yer alan tüm adayları tebrik eden Yasin Kurt, “Benim aday gösterilip kazanmam, ayrıca bir gurur. Bunda gerek yöneticisinden, hocasına, gerek tüm futbolcu grubundan Mağusa Türk Gücü’nün ortak bir başarısı olarak görüyorum” dedi. Kurt, “Takım arkadaşlarıma, hocalarıma, bize her zaman destek veren yöneticilerimize, yağmur çamur demeden bizi maçlarda destekleyen ve şimdi oylarla destek veren MTG taraftarına, camiasına ayrıca teşekkür ederim. Ayrı bir gurur, ayrı bir onurdur bizim için” şeklinde konuştu.

 

“Takım sporuna alışan biri için bireysel çalışmak, motive olmak çok zor”

Futboldan uzak olduğu dönemlerin nasıl geçtiği sorusuna Yasin Kurt, bireysel olarak spor yapmanın zor olduğunu vurgulayarak yanıt verdi. “Buradan bireysel sporla uğraşan arkadaşlarımı tebrik ederim” diyen MTG kaptanı, “Takım sporuna alışmış bir sporcu için evde kalmak, yeri geldiğinde tek başına koşmak, topsuz ortamlarda bunu gerçekleştirmeye çalışmak, motive olmak gerçekten çok zor” dedi.

 

“Önemli olan toplumca bu süreci sağlıklı olarak atlatabilmek”

“Futbol spordan önce bir tutkudur. Bu tutkudan çok uzaktayız uzun zamandır” şeklinde konuşmasına devam eden Kurt, “Bu psikolojik olarak da çok kötü etkiliyor. Mümkün olduğunca kendimizi fit tutmaya çalışıyoruz. Ama her şeyin başı sağlık. Önemli olan bu süreci sağlıklı olarak toplumca atlatabilmek. Bizim adımıza da uzun bir maç temposunun kaybından sonra sakatlıksız bir şekilde Ağustos ayında sezona başlamaktır, tek temennimiz bu” ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haber toplam 2232 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.