Aynı dava iki mahkemede açıldı

Aynı dava iki mahkemede açıldı

KTFF başkan adaylarından Tekin Birinci’nin, mevcut başkan ve başkan adayı Hasan Sertoğlu’nun adaylığının tüzüklere aykırı olduğu iddiası ile Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) açtığı davayı aynı zamanda Hukuk Mahkemesi’nde de açtığı öğrenildi.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkan adaylarından Tekin Birinci’nin, mevcut başkan ve başkan adayı Hasan Sertoğlu’nun adaylığının tüzüklere aykırı olduğu iddiası ile Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) açtığı davayı aynı zamanda Hukuk Mahkemesi’nde de açtığı öğrenildi.

 

Birinci: Aynı dava hukuk mahkemesinde de açıldı

Konu ile ilgili olarak Spor Yeni’ye konuşan Birinci, YİM’de açılan davanın Hukuk Mahkemesi’nde de açıldığını, davanın yeni işleme girdiğini belirtti.

Açılan davalarla ilgili konuşan Birinci, “Futbolu kaosa sürüklediğimiz yoktur. Hali hazırda kulüplerle görüşerek projelerimizi anlatıyoruz. Mevcut başkan Hasan Sertoğlu da görevine devam etmektedir” açıklamasını yaparak hukuksal süreci takip edeceklerini söyledi.

 

Birinci cephesi dinlendi

Öte yandan YİM’de açılan davada mahkemenin dün Birinci cephesini dinlediği, söz konusu iddialarla ilgili olarak ilerleyen günlerde Sertoğlu cephesini dinleyeceği öğrenildi.

KTFF Olağan Seçimli Genel Kurulu 5 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz hafta başkan adaylarından Tekin Birinci, Hasan Sertoğlu’nun adaylığının tüzüğe uygun olmadığı iddiası ile konuyu yargıya taşımıştı.

Bu haber toplam 595 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.