Aylar sonra basket attılar

Aylar sonra basket attılar

KKTC Basketbol Federasyonu’nun Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokolün ardından aylar sonra düzenlediği ilk organizasyon olan Açılış Kupası dün başladı.

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu’nun Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokolün ardından aylar sonra düzenlediği ilk organizasyon olan Açılış Kupası dün başladı. Kupada dün üç karşılaşma oynandı. Günün ilk maçında YDÜ, konuk ettiği DAÜ’yü 93-49 yenerken, Koopspor da GAÜ’yü 71-66 mağlup etti.

 

7 ay aradan sonra

Coronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılının Mart ayında tüm spor dallarında olduğu gibi basketbol da durmuştu. 7 ay aranın ardından dünkü maçlarla basketbol yeniden parkeye dönüş yapmış oldu.   

 

‘Açılış’ın açılışı YDÜ’den: 93-49

Açılış Ligi organizasyonunun ilk maçı YDÜ RA-25 Spor Salonu’nda oynanırken, DAÜ’yü 93-49 mağlup eden YDÜ sezona iyi bir başlangıç yaptı. YDÜ takımında İhsan Üğütücü 26 sayı 6 ribaunt ile öne çıkan isim olurken, Alp Kıvanç Rıza 17, Halil Kutruza da 16 sayıyla oynadı. DAÜ’nün en skorer ismi ise 13 sayı bulan Uğur Kaya oldu.

 

Çekişmeli maç Koopspor’un: 71-66

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Açılış Ligi’nde Koopspor ile GAÜ, Necati Taşkın Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Baştan sonra büyük çekişme yaşanan maçı kazanan Koopspor, Açılış Kupası’na iyi bir başlangıç yaptı. Koopspor’da Temur Rustemov 23 sayı 6 asist ile takımının galibiyetinde önemli rol üstlenirken, Berk Argın 14, Kercem İnancı da 12 sayı, Andım Eryılmazlar da 10 ribaunt ile oynadı.  GAÜ’de Muhammed Yusuf 12 sayı 16 ribaunt, Emre Can Mercan ise 10 sayı 15 ribaunt ile dikkat çeken performanslar ortaya koydu.

 

İlk haftanın kapanışı yarın

Kupada ilk hafta mücadelesi yarın Çetinkaya ile Soyer Hacıganimler arasında Necati Taşın Spor Salonu’nda oynanacak, mücadele saat 19.00’da başlayacak. 

Bu haber toplam 4302 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.