Ayhan: “Bu yıl mutlaka sezon tamamlanacak”

Ayhan: “Bu yıl mutlaka sezon tamamlanacak”

Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan hentbolda 1 Şubat’ta başlayacak olan Süper Lig hakkında YENİDÜZEN’e değerlendirmelerde bulundu, bu yıl mutlaka sezonu tamamlayacaklarını söyledi.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Büyükler Hentbol Süper Ligi 1 Şubat’ta başlıyor. Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, sezonla ilgili düşüncelerini YENİDÜZEN’e belirtirken, yeni sezon hakkında da bilgiler verdi.

Sezonun deplasmanlı, iki devreli lig şeklinde geçeceğini aktaran Ayhan, maçların Lefkoşa Atatürk Spor Salonu, UKÜ ve Mağusa’da oynanacağını söyledi.

Ayhan sezon hakkında yaptığı değerlendirmede ise PCR testleri yaparak ligi oynatacaklarını, Sağlık Üst Komitesi’nin sporu durdurma kararı almadığı sürece de ligin devam edeceğini belirtti.

 

Ayhan: “Maske-mesafe-hijyen kuralı konusunda dikkatli olacağız”

Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan yaptığı değerlendirmede, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınının bütün faaliyetlere engel olduğunu belirterek, sporun devam ettiğini ancak maçların seyircisiz olmasından dolayı monoton bir hal aldığını söyledi. Maç önceleri PCR testlerinin yapılacağını kaydeden Ayhan, sezon boyunca maske, mesafe ve hijyen kuralı konusunda çok dikkatli olunacağını ifade etti.

 

“Yasak gelmediği sürece durmayacağız”

Sağlık açısından çok dikkatli olunacağına dikkat çeken Hentbol Federasyonu Başkanı Ayhan sezonun devamlılığı konusunda herhangi bir yasak gelmemesi durumunda devam edeceklerini söyledi. Ayhan; “Geçen yıl bu salgınla ilk kez karşılaşmıştık. Bu yüzden ne yapacağımızı, nasıl olacağını tahmin edemiyorduk. Dolayısıyla da ileriye dönük bir somut adım atamıyorduk. Ancak bu yıl, daha tecrübeliyiz ve tüm dünyada olduğu gibi aşılama süreci başladı. Şu ana kadar çeşitli kategorilerde farklı turnuvalar yaptık ve çok şükür bir sıkıntı yaşamadık. Komite, vakaların seyri ışığında spor yapmayı yasaklamadığı sürece biz sağlık kuralları çerçevesinde oynamaya devam edeceğiz. Bu yıl mutlaka sezon tamamlanacak” şeklinde konuştu.

 

Pazartesi günleri kadınlar, Perşembe günleri erkekler oynayacak

Hentbolda 1 Şubat itibariyle başlayacak olan Büyükler Süper Ligi’nde Pazartesi günleri kadınlar, Perşembe günleri de erkekler maçlarını oynayacak. 3 salonda yapılacak olan maçlar Atatürk Spor Salonu, UKÜ Arena ve Mağusa Arena’da oynanacak. Covid-19 tedbirleri kapsamında tüm maçlar seyircisiz oynanacak.

 

Deplasmanlı iki devreli lig halinde oynanacak

Hentbol Süper Lig erkekler ve kadınlarda 5’er takım mücadele edecek. Lig, deplasmanlı 2 devre halinde oynanacak. Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde GG, MGA, UKÜ, Levent, Özgür Adımlar yer alırken, Kadınlar Süper Ligi’nde ise DİGEM, UKÜ, Levent, Şahlan ve Ozanköy takımları bulunuyor.

Bu haber toplam 1960 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.