Avustralya Açık'ta şampiyon Nadal!

Avustralya Açık'ta şampiyon Nadal!

Avustralya Açık tek erkekler finalinde Rafael Nadal, 2-0 geri düştüğü maçta Rus Daniil Medvedev'i 3-2 yenenek şampiyonluğa ulaştı.

A+A-

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ın tek erkekler finalinde Rus Daniil Medvedev'i 3-2 yenen İspanyol Rafael Nadal, şampiyon oldu.

Rod Laver Arena'da oynanan final mücadelesinde, turnuvada üst üste ikinci kez finale çıkan son ABD Açık şampiyonu 2 numaralı seribaşı Medvedev ile 21. grand slam şampiyonluğunu kazanarak rekor kırmak isteyen 6 numaralı seribaşı Rafael Nadal karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya iyi başlayan 25 yaşındaki Medvedev, yarım saat süren ilk 5 oyunluk bölümde, iki servis oyununu 7 dakikada kazanırken, Nadal servislerine tutunmak için çok daha fazla çaba harcamak zorunda kaldı. Beşinci oyunda üçüncü kez servis kırma şansı yakalayan Rus sporcu, Nadal'ın üst üste yaptığı basit hataları değerlendirerek puan vermeden oyunu aldı ve 3-2 öne geçti.

Medvedev'in üç katı basit hata yapan (15-5) ve ilk servislerin oyuna girmesinde yüzde 54'te kalan Nadal, çift hatalarla 30-0 geriye düştüğü 7. oyunu da puan alamadan kaybetti ve 5-2 geriye düştü. Rus tenisçi, 42 dakika süren ilk seti zorlanmadan 6-2 hanesine yazdırdı.

 

Nadal, final kaybetme geleneğine son verdi

Avustralya Açık'taki tek şampiyonluğunu 2009 yılında Federer'i 3-2 yenerek kazanan ve turnuvada o tarihten bu yana oynadığı 4 finali kaybeden Nadal, 13 yıllık şampiyonluk özlemine son verdi.

İspanyol tenisçi, 2012 ve 2019'da Djokovic'e, 2014'te Stan Wawrinka'ya, 2017 yılında da Federer'e finalde kaybetmişti.

 

"Burada oynayabilecek miydim, onu bile bilmiyordum"

Maç sonrası duygularını dile getiren Rafael Nadal, "Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorum. İnanılmaz bir deneyimdi. Oynayabilecek miyim burada, onu bile bilmiyordum. Şimdi kupayla elimde duruyorum. Geri dönmek için ne kadar savaştığımı anlatamam. En duygusal zaferlerimden biriydi. 3 hafta boyunca aldığım desteği, hayatımın geri kalanında kalbimde taşıyacağım. Geçen sene çok çabaladım. Zor anlarda takımım beni destekledi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Zor anlarda da, iyi anlarda da yanımda oldular. Tenis turnuva organize etmenin zor olduğu zamanlarda Avustralya bunu organize etti. Ellerinden geleni yaptılar. 1.5 ay önce son Avustralya Açık turnuvam olacağını söyleyebilirdim ama artık söylemiyorum. Hislerimi tarif edemiyorum. Geri dönebilmek için her şeyi yapacağım" dedi.

Finaldeki rakibi Daniil Medvedev'i de öven Nadal, "Medvedev, harika bir şampiyonsun! Bu pozisyonda daha önce ben de bulundum. Günün birinde bu kupayı sen kaldıracaksın" açıklamısını yaptı.

Daniil Medvedev ise Rafael Nadal'a hakkını teslim etti ve "Rafael Nadal biraz yoruldu mu acaba diye merak ediyorum. İnanılmaz bir şampiyon" dedi.

Bu haber toplam 885 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.