Avrupa'nın en büyüğü Chelsea!

Avrupa'nın en büyüğü Chelsea!

Şampiyonlar Ligi'nde 2020-2021 sezonunun şampiyonu Chelsea oldu. Chelsea, tarihinde 2. kez kupayı kaldırmanın mutluluğunu yaşadı.

A+A-

Portekiz'deki Dragao Stadı'nda oynanan Devler Ligi finalinde iki İngiliz devi Chelsea ile Manchester City karşı karşıya geldi. Chelsea, rakibini 1-0 mağlup ederek tarihinde 2. kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmanın mutluluğunu yaşadı. 

Maçtaki tek gol 42'nci dakikada Kai Harvetz'ten geldi. 

 

Zorlu yollardan geçti

Devler Ligi'ne bu sezon E Grubu'ndan katılan Sevilla, Krasnodar ve Rennes takımlarıyla eşleşti ve 14 puanla lider olarak bir üst tura çıktı. Son 16 turunda Atletico Madrid'i geçen mavi beyazlılar, çeyrek finalde Porto'yu, yarı finalde de Real Madrid'i elemeyi başardı. Finalde bir diğer İngiliz devi Manchester City ile karşılaşan Chelsea, rakibini 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. 

 

Tuchel'le gelen mucize!

Frank Lampard'ın yerine Ocak ayında takımın başına geçen Thomas Tuchel, oynattığı futbolla Premier Lig'de iz bıraktı ama UEFA Şampiyonlar Ligi'ne adeta damga vurdu. Alman teknik adam, 2019-2020 sezonunda PSG ile finale yükselmiş ancak Bayern Münih'e karşı başarısız olmuştu.

 

Guardiola'nın hasreti 10 yıla çıktı

Manchester City'nin başında 5 sezonda 3 Premier Lig şampiyonluğu yaşayan Pep Guardiola'nın hasreti sürüyor. 2009 ve 2011'de Barcelona ile kupaya ulaşan Guardiola, Manchester City ile bu başarıya hiç ulaşamadı.

Bu haber toplam 762 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.