Avrupa’da kürsüden inmedi

Avrupa’da kürsüden inmedi

Merve Çelebi, 2022 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nda iki üçüncülük, bir şampiyonluk elde etti

A+A-

Ülke voleybolunun elit ismi Merve Çelebi, Türkiye Kar Voleybolu Milli Takımı ile başarılı bir Avrupa Turu geçirdi. Geçtiğimiz yıl kar voleybolunda elde ettiği başarılarla gururlandıran Çelebi, 2022 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nda mücadele ettiği üç etapta bir şampiyonluk, iki üçüncülükle kürsüden inmedi.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen 2022 Kar Voleybolu Avrupa Turu, beş etap olarak açıklanmasına rağmen bu etaplardan Ukranya’daki Truskavets etabı ertelenirken, İtalya’daki Tarvisio etabı ise iptal edildi.

 

Kahramanmaraş’ta bronz madalya

İlk etap olan Kahramanmaraş etabında Türkiye Milli Takımı ile mücadele eden Çelebi, organizasyonu üçüncü olarak bronz madalya ile tamamladı. Yarı finalde Rusya’ya 2-1’lik skorla elenen Çelebi ve arkadaşları, üçüncülük maçında Litvanya’yı aynı skorla yenerek üçüncü oldu.

 

Kayseri’de şampiyonluk

Kayseri, Erciyes’te düzenlenen bir diğer etapta Çelebi ve arkadaşları şampiyonluk sevinci yaşayarak altın madalyayı boyunlarına taktı. Erciyes’te Türkiye’nin iki numaralı takımını yenerek doğrudan yarı finale yükselen Merve’li Türkiye, yarı finalde İtalya’yı, finalde de Macaristan’ı 2-0 yenerek altına uzandı.

s-001.jpg

Wagrain’de üçüncülük

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu Avusturya’da oynanan Wagrain etabında Çekya’nın iki numaralı takımını 2-0 yenerek yarı finale yükselen Çelebi ve arkadaşları, yarı finalde Çekya’nın bir numaralı takımına 2-1 yenilerek finalin kapısından döndü. Üçüncülük maçında İtalya’yı 2-0 yenen Merve’li Türkiye bronz madalyaya uzanırken, üç etap sonunda iki üçüncülük ve bir şampiyonlukla Avrupa Turu’nu tamamladı.

 

Arada Türkiye şampiyonluğu

Avrupa Turu’ndan ayrı olarak Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası’na da milli takımdan arkadaşları ile katılım gösteren Merve, burada şampiyonluk sevinci yaşayarak kar voleybolunda başarılı bir sezon geçirmiş oldu.

Bu haber toplam 762 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.