Avrupa Ligi şampiyonu Villarreal

Avrupa Ligi şampiyonu Villarreal

UEFA Avrupa Ligi finalinde Manchester United'ı toplam 22 seri penaltı atışının yapıldığı mücadele sonunda mağlup eden Villarreal kupaya uzanan taraf oldu.

A+A-

UEFA Avrupa Ligi 2020-2021 sezonu finalinde İspanya'nın Villarreal ve İngiltere'nin Manchester United takımları karşı karşıya geldi. Polonya'daki Gdansk Stadı'nda sınırlı sayıda taraftarın tribünde yer aldığı final mücadelesinde Villarreal 29’uncu dakikada Gerard Moreno ile öne geçti ve ilk yarı 1-0 İspanyol ekibi lehine tamamlandı.

55’inci dakikada Manchester United, Uruguaylı golcüsü Edison Cavani ile skora 1-1’lik eşitliği getirdi ve 90 dakika bu skorla tamamlanarak uzatmalara gidildi.

İki uzatma bölümünde de skorda değişiklik olmayınca kazananı seri penaltı atışları belirledi.

 

Toplam 22 seri penaltı atışı

Mücadelenin seri penaltı atışları ise nefes kesti. Toplam 22 penaltı atışının yapılırken Villarreal’de 11 atışın tamamı da gol oldu, Manchester United 10 atışı gole çevirirken İspanyol kaleci De Gea’nın atışını kurtaran kaleci Rulli, kupayı takımına kazandırdı.

 

Emery rekor kırdı

Villarreal tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu sevinci yaşadı. Ayrıca teknik direktör Unai Emery, daha önce Sevilla ile 3 kez bu kupayı kazanırken, Villarreal ile kazandığı kupayla tarihe geçti ve kupayı en fazla kazanan teknik adam oldu.

Bu haber toplam 688 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.