Atletizmde yıldızlar yarışacak

Atletizmde yıldızlar yarışacak

KKTC Atletizm Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Atletizm Şampiyonası 3 Ekim Salı günü 10.15 – 12.00 arasında Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilecek.

A+A-

Yarışmaya son dünya şampiyonu Ramil Guliyev’in yanı sıra ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu ve 2017 Dünya Şampiyonası’nda yüksek atlama ikincisi Ukraynalı Yuliia Levchenko katılacak.

Federasyondan yapılan açıklamada şampiyonada ülkemiz atletlerinin yanı sıra Türkiye, Ukrayna, Beyaz Rusya,Macarisyan, Çekya, Slovenya, Sırbistan, İtalya, Hırvatistan,Letonya, Gürcistan ve Nijerya’dan atletler mücadele edecek.

 

Guliyev, Hekimoğlu, Levchenko

Yarışlarda önemli isimler de yer alacak. Türkiye adına 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 200 metrede altın madalya kazanan Ramil Guliyev ve Türkiye 4x100 metre bayrak takımı ile finalde koşma başarısı gösteren ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu 100 metre branşında yarışacaklar. 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda yüksek atlama branşında 2.01’lik derecesi ile gümüş madalya kazanan Ukraynalı Yuliya Levchenko, ülkemiz atletlerinden Balkan Şampiyonası’nda gençlerde 3’üncü olan Buse Savaşkan ile yarışacak.

 

Önemli isimler yarışacak

Kadınların 100 metre engelli, 100 metre, 800 metre, uzun atlama ve yüksek atlamada piste çıkacağı şampiyonada, erkeklerde 100 metre, 400 metre, 1500 metre, uzun atlama ve cirit atmada yarışacaklar. Şampiyonada Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında yarışmış, derece almış bir çok sporcu da mücadele edecek.

 

Basın toplantısı yarın

Yarışma ile ilgili olarak basın toplantısı yarın Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Konferans Salonu’nda saat 15.00’te başlayacak. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da yarışlar için adaya gelecek. Organizasyon BRT’den canlı olarak yayınlanacak.

Bu haber toplam 1919 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.