Atletizmde hedef çocuklara uzanmak

Atletizmde hedef çocuklara uzanmak

Önceki hafta gerçekleşen genel kurulda üyelerin onayı ile yeniden görevine devam eden Atletizm Federasyonu Başkanı Halil Samani, BRT'de yayınlanan Atletizm Saati programında yönetim olarak yapmayı düşündüklerini anlattı.

A+A-

SAMANİ: BÖLGELERE GİTMEYİ PLANLIYORUZ”… Atletizm Federasyonu Başkanı Halil Samani: “Portatif fotoselli ölçüm cihazları sipariş ettik. Bir şekilde bölgelere giderek yaş gruplarındaki çocukları kendi yaşıtları ile önce oyun, sonra yarış şeklinde organizasyonlarla atletizm sporuna kazandırmayı düşünüyoruz”

 

“AÇILIM OLURSA YARIŞMAYA HAZIRIZ”… Samani: “1 Nisan sonrasında gelecek açılımlara göre seçeceğimiz branşları, bölgelerde, ilgili yaş grupları ile yapmayı planlıyoruz. Bireysel sporlarda açılım ve yarışma imkanı olursa biz buna hazırız. Kurallar çerçevesinde başlatmayı düşünüyoruz”

 

Önceki hafta gerçekleşen genel kurulda üyelerin onayı ile yeniden görevine devam eden Atletizm Federasyonu Başkanı Halil Samani, yeni dönemde yönetimi ile beraber yapmayı düşündüğü planlarını BRT ekranlarında yayınlanan, Ersin Doğaç’ın hazırlayıp sunduğu Atletizm Saati programında aktardı. Samani, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun alacağı kararlara uygun şekilde organizasyonlar yapmayı planladıklarını aktarırken, Türkiye’den sipariş ettikleri fotoselli ölçüm cihazları ile bölgelerdeki çocuklara giderek ölçümler yapmayı ve atletizm sporuna kazandırmayı düşündüklerini aktardı.

 

Samani: Yer, mekan fark etmeden çocukları kayıt altına alabiliriz

20 Mart tarihinde gerçekleşen genel kurulla üyelerin onayını alarak görevine devam eden Atletizm Federasyonu başkanı Halil Samani, plan ve programlarını yaparken, pandemi veya kapanma olacak şekilde açık kapı bırakmak durumunda kaldıklarını, hedeflerinden bir tanesinin Lefke’den Karpaz’a kadar yaş gruplarında yarışlar düzenleyerek çocukları tekrardan sahalara çekmek olduğunu belirtti. “Bölgelere giderek yaş gruplarındaki çocukları bir şekilde kendi yaşıtları ile önce oyun, sonra yarış şeklinde organizasyonlarla atletizm sporuna kazandırmayı düşünüyoruz” diyen Samani, portatif, taşınabilir fotoselli ölçüm cihazları sipariş ettiklerini, şu anda Türkiye’de yapım aşamasında olduğunu ve 10-15 gün içerisinde tamamlanıp teslim almayı planladıklarını aktardı. Okulların federasyonların altyapısı olduğunu, şu anda da kapalı olduğunu söyleyen Samani, cihazların temini ile birlikte açılımların devamı halinde bölgelere gitmek istediklerini söyledi. “Bu çocuklar bir şekilde dışarı çıkmak, sokakta oynamak durumunda” diyen Samani, “Bizim için yer, mekan fark etmeyecek. Mahalle arasında bile bu çocukları, o görselliği de işin içine katarak kayıt altına alabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

samani.jpg

“Çocukları nasıl bir araya getirebileceğimizin planlarını yapmaya başladık”

Daha önce başlattıkları bir proje olan Çocuk Atletizmi ile ilgili de konuşan Halil Samani, “Çocuk atletizmi projesi bu işin en güzel meyvesiydi. Eğitim kurulumuzla nasıl geliştirebiliriz, uygulayabiliriz diye konuşuyoruz. Ancak kapanmalarla Ocak ayında hazırladığımız projeyi Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşemedik” ifadelerini kullandı. Samani, eskiden uygulanan ‘ajan mekanizması’ ile çocukları tespit ederek pandemi koşullarında çocukları nasıl bir araya getirebileceklerinin planlarını da yapmaya başladıklarını aktardı. Samani ayrıca antrenörlük, hakem ve gelişim seminerlerinin de online olarak yapmayı planladıklarını ifade etti.

 

“Açılımlara göre branşları yapmak istiyoruz”

Samani, “1 Nisan sonrasında Sağlık Kurulu’ndan gelecek açılımlara göre ona uygun şekilde seçeceğimiz branşlarda yarışları, ilgili bölgelerde, ilgili yaş grupları ile yapmayı planlıyoruz” derken, “Bireysel sporlarda açılım ve yarışma imkanı olursa biz buna hazırız. Kurallar çerçevesinde başlatmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Şu anda pandemi kuralları çerçevesinde çocukların Türkiye’de yarışmadığını, Türkiye’de de vaka sayılarının artığını belirten Samani, yurt dışı olmasa bile ilk etapta ulusal yarışlarla sporcuları hazır tutmak gerektiği görüşünü belirtti.

 

Bu haber toplam 1834 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler