Atatürk Yüzme Havuzu “bakteri” nedeniyle kapatıldı

Atatürk Yüzme Havuzu “bakteri” nedeniyle kapatıldı

Lefkoşa, Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yer alan Atatürk Yüzme Havuzu kapatıldı.

A+A-

Havuzun kapatılma gerekçesi ise yapılan kontrollerde havuz suyunda bakteri tespit edilmesi.

Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi gerçekleştirdiği rutin kontrollerin ardından havuz suyunda koliform bakterisi tespit ederek havuzu kullanıma kapattı.

 

Konu ile ilgili olarak SPORYENİ'ye konuşan Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Vesile Erdoğan Topçuoğlu, rutin kontroller sırasında bakteri tespit edilerek havuzun kullanıma kapatıldığını belirtti.

img-20230504-093318-1536x864.jpg

Topçuoğlu, yaz aylarında havuzlar ve denizlerde rutin kontroller yaparak numuneler aldıklarını hatırlatırken, kış aylarında da kapalı havuzlarda her ay kontroller yaptıklarını belirtti.

Atatürk Yüzme Havuzu’nun yoğunluğu olan, sirkülasyonu çok olan bir havuz olduğunu söyleyen Topçuoğlu, burada da rutin kontroller sırasında bakteri tespit ettiklerini, bunun göz ardı edemeyecekleri bir durum olmasından dolayı havuzu kullanıma kapattıklarını dile getirdi.

Topçuoğlu havuzun yeniden kullanıma açılacağına dair henüz tarih veremeyeceğini, temizleme çalışmalarının başladığını, belirli bir bekleme süresinin ardından da numune alınacağını ve şartlara elverişli olursa havuzu yeniden kullanıma açacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1049 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.