“Aşılanmayacak olanlar evinde otursun”

“Aşılanmayacak olanlar evinde otursun”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, bu yıl ligleri oynatmakta kararlı olduklarını bir kez daha yineleyerek, liglerin oynanabilmesi için sahaya giren herkesin aşılanması gerektiğinin altını çizdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, bu yıl ligleri oynatmakta kararlı olduklarını bir kez daha yineleyerek, liglerin oynanabilmesi için sahaya giren herkesin aşılanması gerektiğinin altını çizdi.

MHA WebTv’de Togay Menekşeli’nin sunduğu “Gündemdekiler” programına açıklamalar yapan Hasan Sertoğlu, “Aşılanmayacak ve PCR testi yapmayacak olanlar evinde otursun, aşı ve PCR testini yapacak olanlar da gelip futbolunu oynasın. Bu sağlıktır ve hiç kimsenin, hiç kimseyi tehlikeye atmaya hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

 

“Kimsenin kimseyi tehlikeye atmaya hakkı yoktur”

Ülkemizde son dönemde artan vakalar konusunda sıkıntılar yaşandığını belirten KTFF Başkanı Sertoğlu aşılanmaya dikkat çekti, özellikle genç neslin aşılanması gerektiğini söyledi. KTFF olarak kimseye yasak konulmadığını ifade eden Sertoğlu, “Kimsenin kimseyi tehlikeye atmaya hakkı yoktur” dedi.

Sertoğlu; “Kulüpler şu anda hazırlanıyor. Ülke olarak artan vakalar karşısında ciddi sıkıntı yaşıyoruz. İnşallah Eylül ayına kadar aşılanma biraz daha hızlanır. Şu anda genç nesilde aşılanmama furyası var. Biz KTFF olarak önceki günlerde bir karar aldık. Aşılanmayan hiçbir futbolcu, hakem, yönetici stada alınmayacak. Bu, çok ciddi bir olaydır. İnsan haklarına aykırı bir durum değildir. Aşılanmayacak ve PCR testi yapmayacak olanlar evinde otursun. Aşı ve PCR testi yapacak olanlar da gelip futbolunu oynasın. Bu sağlıktır ve hiç kimsenin, hiç kimseyi tehlikeye atmaya hakkı yoktur. Norm neyse o uygulanacak. Biz hiç kimseye yasak koymadık, sadece kriter koyduk. Bunu çok konuştuk, çok tartıştık ve bu tüm dünyada böyle... Ülkemizin sağlığı, ülkemizin geleceği için bunu yapmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

 

“Bir yıl daha kaybetme lüksümüz yok”

Şu an için takvimde bir değişiklik olmadığını söyleyen KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, şöyle devam etti:

“Şu anda takvimde bir değişiklik yok. U17’de müracaatlar başladı. Ligler hemen başladıktan sonra U17 Ligleri oynanacak. O bittikten sonra yılbaşı ertesi U15 Ligi’ni başlatmayı hedefliyoruz. Biz bu ligleri bu yıl her ne isterse olsun oynatacağız. Bir yıl arayı mecburiyetten verdik, bir yıl daha kaybetme lüksümüz yoktur. Vermek zorunda kalırsak, nesli kaybetmiş olacağız. BTM Ligi için şu an için bir tarihlendirme çalışması olmadı. Önümüzdeki dönemde o çalışma da yapılacak. Tüm ligler bu yıl oynanacak.”

Bu haber toplam 1201 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.