“Arzumuz ambargoların bir şekilde aşılması”

“Arzumuz ambargoların bir şekilde aşılması”

Cumhurbaşkanı Akıncı, FIBA Kadınlar Eurocup Şampiyonu YDÜ Kadın Basketbol Takımı’nı kabul etti.

A+A-

Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası’nı kazanan YDÜ Kadın Basketbol takımını kutlayan Cumhurbaşkanı Akıncı Bu iki kupadan sonra gözümüzü üçüncüye diktik. Bu gurur verici başarıların ardından Süper Kupa’yı da istiyoruz” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımının büyük başarılara imza atmasının kendini gururlandırdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Bu büyük başarı bizi, başarıların süreklilik arz etmesini isteyecek noktaya getirdi. Bu tür başarıların saman alevi gibi yanıp sönmesini istemeyiz. Politik koşullar nedeniyle başarılarınız Türkiye adına oldu. O da olsun. Buna bir itirazımız yok ama asıl arzumuz bu ambargoların bir şekilde aşılması, hak etmediğimiz, özellikle spor alanında hiç bir zaman kabul edilemeyecek kısıtlamaların artık bu büyük başarıdan sonra kalkmasıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, elde edilen başarının ambargoları koyanlara da güzel bir mesaj olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: Bu sınırlamaların olmadığı bir ortamda çok daha iyi noktalara gidebileceğimizi ve bu sadece bir üniversitemizin şahsında değil daha yaygın bir başarıya da dönüşebileceğini öngörmek yanlış olmaz. Üniversitenin yöneticilerini, en başta kulübün başkanlığını, bütün alın teri ve emek veren sporcularını kutluyorum. Bu başarılarınızın devamını diliyorum.”

Bu haber toplam 1625 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.