Ares’ten Güney’de iyi dereceler

Ares’ten Güney’de iyi dereceler

Ironman organizasyonunda kürsüye çıkan ilk Kıbrıslı Türk sporcuyu bünyesinde bulunduran Ares Spor Kulübü'nün triatletleri sezonu Güney Kıbrıs'ta açtı

A+A-

Yüzme-bisiklet ve koşu parkurlarından oluşan triatlon branşında Türkiye şampiyonluğu, Türkiye ikinciliği gibi önemli başarılara sahip olan, Ironman organizasyonunda kürsüye çıkan ilk Kıbrıslı Türk sporcuyu bünyesinde bulunduran Ares Spor Kulübü'nün triatletleri sezonu Güney Kıbrıs'ta açtı.

Ayia Napa'da düzenlenen sprint ve olimpik mesafedeki triatlon yarışlarına katılan Ares sporcuları, 750 metre yüzme – 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşu ile sprint mesafede ve 1.5 kilometre yüzme – 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşu ile olimpik mesafede yarıştı.

Kıbrıslı Türk triatloncular arasında en iyi derceyi her iki branşta da Ares triatloncuları elde etti. Sprint mesafede Kemal Elektrikçi parkuru 1 saat 17 dakika 31 saniyede tamamlayarak en hızlı finişe varan Kıbrıslı Türk oldu.

Olimpik mesafede yarışan Kıbrıslı Türk triatletler arasında ise en hızlısı Ares'in takım kaptanı Hüseyin Arhan oldu. Arhan parkuru 2 saat 28 dakika 13 saniyede tamamlayarak sezona hızlı giriş yapmış oldu.

Ares sporcularının dereceleri şöyle.

Sprint triatlon (750m.yüzme-20km.bisiklet-5km.koşu)

Kemal Elektrikçi - 1.17.31

Emine Uluçay - 1.36.49

Necati Oktay - 1.28.36

 

Olimpik triatlon (1.5km.yüzme-40km.bisiklet-10km.koşu)

Hüseyin Arhan - 2.28.13

Deniz Kalıpcıoğlu - 2.48.36

Bekir Yemen - 3.21.41

Bu haber toplam 1898 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.