Aren'den gururlandıran bir başarı daha

Aren'den gururlandıran bir başarı daha

Kıbrıslı Türk tenisçi Aren Baybars, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

A+A-

Kıbrıslı Türk tenisçi Aren Baybars, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Baybars, Almanya’nın Düren kentinde düzenlenen yaş kategorisinin Grand Slam’i niteliğinde olan Internationale Deutsche Tennismeisterschaften U14 Turnuvası’na ana tablodan katıldı.

İlk maçında turnuvanın 10 numaralı seri başı Rumen Alejandro Mateo Berge Nourescu ile karşılaşan başarılı tenisçi, bu maçtan 2-6 ve 1-6’lık setlerle mağlup ayrıldı, Aren Consolation turunda ülkemizi temsil etmeye devam etti.

Consolation turunda ilk turunu bay geçen Baybars, 2. Turda Kolombiyalı Lucas Martin Velasco, çeyrek finalde Letonyalı Rihards Neimanis, yarı finalde Faslı Camil Guessous’u mağlup ederek final oynamaya hak kazandı. Finalde rakibi İtalyan Pietro Sagone’yi 6-2 ve 6-2’lik net bir skorla mağlup eden Aren ilk kez katıldığı turnuvada Consolation şampiyonu olma başarısı gösterdi.

Baybars, 18-23 tarihleri arasında Belçika’nın Mol kentinde düzenlenen TC Mol European Open U14 Cat3 Turnuvası’nda ‘Tek Erkekler’ kategorisinde de şampiyon olmuştu.

 

Çeşitli turnuvalara daha katılacak

Genç tenisçi Baybars ve hocası Çağlar İzkan’ın sıradaki durağı Belçika’nın Hasselt kenti oldu. 30 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Young Champions Cup Turnuvası’nda başarı arayacak. Baybars ve İzkan bu turnuvanın ardından ise Almanya’da Jugend Cup Renningen/Rutesheim, Internat. Deutsche Tennismeisterschaf Turnuvası’na da katılacak.

Aren, 4 haftalık Avrupa turunun ardından Türkiye’ye dönüp çalışmalarına Binay Tenis Akademisi’nde devam edecek.

Bu haber toplam 683 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.