Aren Baybars bir ilki başarı

Aren Baybars bir ilki başarı

Aren Baybars, Türkiye 14 Yaş Altı Milli Takımı’na seçilerek bunu ülkemizde başaran ilk sporcu oldu

A+A-

Tenis hayatını Ankara’da sürdüren Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü sporcusu Aren Baybars, Türkiye milli takımına seçildi. Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu Başkanı Hasan Gazioğlu, Baybars’ın Türkiye milli takımına seçilen ilk Kıbrıslı Türk olduğunu duyurdu.

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından hafta başından bu yana düzenlenen 14 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası’nda yer alan Aren Baybars, turnuvada Consolation Finali’ne yükseldi. Finalde daha önce 2. Tur’da mağlup olduğu Doruk Çalıkoğlu ile karşılaşan Aren, rakibini 6-2 ve 6-0 mağlup ederek Türkiye Milli Takımı’na üçüncü sıradan girmeye hak kazandı.

 

Kulübünden tebrik

Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü konu ile ilgili açıklama yaparak Aren’i elde ettiği başarıdan dolayı kutladı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Tenis kariyerini Ankara'da Binay Tenis Akademisinde Onur Binay ve Çağlar İzkan'ın antrenman programlarıyla devam eden kulübümüz lisanslı oyuncusu Aren Baybars bir ilki başararak Türkiye 14 yaş milli takımına girdi, bize de bu gururu yaşatan Aren Baybars'ı tebrik eder emeği geçen herkesi kutluyoruz. Yolun açık olsun RN”

 

Gazioğlu: Gurur duydum

KKTF Başkan Hasan Gazioğlu da Aren Baybars’ı elde ettiği başarıdan dolayı şu sözlerle tebrik etti: Aren bir ilki başardı. Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü oyuncusu Aren Baybars,

2. Turda ilk seti 6-2  almasına rağmen, maçı verdiği Doruk Calikoglu'nu, consolation finalinde 6-2, 6-0 yenerek, 3. sıradan milli takıma girme başarısı gösterdi. Bu başarıda büyük emeği olan anne babasını, antrenörleri Çaglar İzkan ve Onur Binay hocalarımı yürekten kutlarım. Gurur duydum”

Bu haber toplam 1463 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.