Antrenörler sezon öncesi eğitimden geçecek

Antrenörler sezon öncesi eğitimden geçecek

Yeni sezonda görev yapmak isteyen antrenörlerin katılımının zorunlu olduğu seminerler düzenleniyor.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörler Derneği (KTFAD) başkanı Süleyman Göktaş, 5 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) seçimli olağan genel kurulda yeniden başkan seçilen Hasan Sertoğlu ve ekibini yürekten kutlarken, antrenör gelişim semineriyle ilgili basın bildirisi yayınladı. Başkan Süleyman Göktaş imzasıyla yayınlanan basın bildirisinde, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği’nin işbirliği çerçevesinde her sezon öncesi Kıbrıs Türk futbolunun gelişimini sağlayacak unsurlardan biri olan antrenör eğitimini üst seviyeye çıkarılabilmesi için sürekli düzenlemekte olunan seminerlere Pandemi dolayısıyla zorunlu olarak ara vermek durumunda kalındığı ve Sağlık Üst Kurulumu kararları doğrultusunda bu yıl seminerlerin gerçekleştireceğini açıkladı.

 

Seminerler

Antrenörler Derneği yönetimi almış olduğu kararla antrenör eğitim semineri 1-2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Teknik direktör, A lisansa yönelik seminerin Lefkoşa’da The Paradise Park (SOS Çocuk Köyü Yanı) gerçekleştirilecek, B-C-Kaleci Antrenörlerine yönelik seminerin ise Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda düzenlenecek.

 

Katılım Zorunlu

Teknik direktör, A, B, C, Kaleci antrenörü lisansları yenileme seminerine ilgili lisans sahibi teknik adamların 2021-2022 futbol sezonunda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan çalışma izni alabilmeleri için tüm teknik adamların seminere katılma zorunluluğu vardır ve katılım ücreti 300 TL (Yıllık üye aidatı dahil) olduğu belirtildi. Yenileme seminerine mazeretsiz olarak katılmayan teknik adamlara halen yürürlükte olan Antrenör Lisans Kursları Yönetmeliğinin, 9. Maddesi 2. Fıkrası aynen şöyle demektedir: ”YENİLEME SEMİNERLERİNE MAZARETİ (YURT DIŞI OLDUĞUNU KANITLAYAN BELGE VEYA TAM TEŞEKKÜLÜ HASTAHANEDEN RAPOR) OLMAKSIZIN KATILMAYAN KİŞİLERE YENİLEME SEMİNERİNİ TAKİP EDEN SEZONDA ÇALIŞMA İZNİ VERİLMEZ”

 

Mesleğe Saygı

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: Öncelikle kendi mesleğimize olan saygımız ve yönetmenliklere uymak adına yenileme seminerimize katılmanızı en içten dileklerimle temenni ederim. Ben Antrenörlükten vazgeçtim artık bu mesleği yapmayacağım diyen bir kısım meslektaşımız sezonun ilerleyen haftalarında antrenörlük yapma tekliflerine sıcak bakmaktadırlar. Önceden mazeret bildirmeksizin yenileme seminerine katılmayan bu gibi arkadaşlarımıza bu yıl kesinlikle Federasyonumuz tarafından çalışma izni verilmeyeceği gibi Derneğimize de herhangi bir başvuruda bulunmamalarını özellikle hatırlatmak isterim. 2021-2022 Futbol Sezonunun tüm Antrenörlerimize hayırlı olmasını temenni ederim.

Bu haber toplam 730 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.