“Antrenör oyuncuları pazarlarken ihanet olarak görülmedi”

“Antrenör oyuncuları pazarlarken ihanet olarak görülmedi”

FIFA Menajeri Özeş Çıraklı, Yonpaş Dumlupınar’ın açıklamalarına yanıt verdi

A+A-

Süper Lig ekiplerinden Yonpaş Dumlupınar’ın FIFA Lisanslı Menajer Özeş Çıraklı ile ilgili yaptığı açıklamaya Çıraklı’dan yanıt geldi. Dumlupınar cumartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Çıraklı’nın kulübün bilgisi olmadan oyuncuları Türkiye Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) pazarladığını iddia etmiş, yapılan bu davranışın etik ve ahlak dışı olduğunu niteleyerek Kıbrıs Türk futboluna ihanet olduğunu ileri sürmüştü. Bu açıklama üzerine Özeş Çıraklı sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Dumlupınar’a yanıt verdi.

 

Çıraklı açıklamalara yanıt verdi

Özeş Çıraklı yaptığı açıklamada Dumlupınar’ın açıklamalarının şahsını itibarsızlaştırma ve zarar verme amacında olduğunu belirterek menajer olarak işinin futbolda kariyer sahibi olmak isteyen sporculara yardımcı olmak olduğunu, yaklaşık bir yıldır futbol oynanmayan ülkemizde futbolcuların futbol hayatlarını sürdürmek istemelerinin en doğal hakkı olduğunu ifade etti.

 

“Başka bir Kıbrıslı Türk antrenör aracılığıyla…”

Çıraklı, Dumlupınar açıklamasında bahsi geçen oyuncunun başka bir Kıbrıslı Türk antrenör aracılığıyla farklı bir kulübe transfer olmak üzereyken, oyuncunun bu transferden mağdur olacağı anlaşıldığı için transferden vazgeçildiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “Bu durumda oyuncunun başka bir kulübe transfer olmayı arzu etmesi halinde yardımcı olabileceğimi aynı zamanda bu kulübün Yönetim Kurulu üyesi de olan babasına bildirdim. Bu noktadan sonra potansiyel bir kulüp ile yapmış olduğum tüm görüşmeler tamamen oyuncu ve babasının bilgisi ve onayı dahilinde yapılmıştır.”

 

“Futbolcu veya antrenör oyuncuları pazarlarken rahatsızlık duyulmadı”

 “Açıklamada, bonservis ödenip alınan başka bir oyuncuyu kaçırdığım ve oyuncularını başka kulüplere pazarladığım şeklinde yapılan iddia ve bu şekilde Kıbrıslı Türk bir menajer olarak ülke futboluna ihanet ettiğim suçlaması tamamen ve sadece manipülasyon amacıyla yapılmıştır” şeklinde açıklamasını sürdüren Çıraklı, “Kulüp, daha önce bonservis ödenerek alınan bir oyuncuları Kıbrıslı Türk bir futbolcu aracılığıyla yurt dışına transfer olurken, veya yine aynı şekilde 6 oyuncusu Kıbrıslı Türk bir antrenör aracılığıyla yurt dışına pazarlanırken hiçbir rahatsızlık duymamış ve bunu ihanet olarak görmemiştir. Hal böyleyken, FIFA Lisanslı Kıbrıslı Türk bir futbolcu menajerinin, bir oyuncularının kulübün yönetim kurulu üyesinin bilgisi ve onayı çerçevesinde kariyerine katkı koymak istemesine karşı böylesi bir infial yaratıp, hakarete varan açıklamalar yapması ise şaşırtıcıdır” ifadelerini kullandı.

 

“Getirdikleri oyuncunun masraflarını ben karşıladım”

Çıraklı açıklamalarına şöyle devam etti: “Diğer yandan, aynı kulüp ve antrenörü, ne yazık ki, profesyonel olmak için her şeyi göze almış yabancı futbolcuları dolandıran, iki liraya oynamaya hazır oyuncuyu iki misline kulüplerimize pazarlayan lisanssız yabancı bir menajerle çalışmaya devam etmekten ve bu menajeri diğer kulüplere tavsiye etmekten hiçbir rahatsızlık duymamaktadır.

Yaklaşık iki buçuk sene önce, başka bir BAL Ligi takımının kampından, ulaşım masrafları karşılanacağı söylenerek denemek için Kıbrıs’a getirdikleri, ancak daha sonra beğenmedikleri için geri gönderdikleri oyuncunun masraflarını, kendilerine son iki buçuk senedir, saygı çerçevesinde, defalarca hatırlatılmasına rağmen karşılanmadığını ve tüm bu masraflarının karalamaya çalıştıkları şahsım tarafından ödendiğini kulüp yönetim kuruluna hatırlatırım.”

 

“Etik ve ahlak dersi vermeye çalışması sadece komiktir”

“Hal böyleyken, hayatımı kazandığım başka bir işim olduğunu ve Futbolcu Menajerliği görevimde ana amacımın para kazanmak olmadığını bildikleri halde, birkaç bin TL’ye tamah ettiğimi iddia ederken, sporun gerçek ruhunu anlayamamış bu kulübün Yönetim Kurulu’nun bana etik ve ahlak dersi vermeye çalışması ise sadece komiktir.

KKTC futboluna zarar verdiğimi iddia edenlerin yine bilmedikleri bir şey de son transfer döneminde başka bir kulübün futbolcunun peşinatını kendi cebimden ödeyerek oyuncunun ve kulübün mağdur olmamalarını sağlamaya çalıştığımdır. Diğer yandan, pandemi döneminde maaşları ödenmeden aç susuz ortada bırakılan, transferini yapmadığım, üzerlerinden tek bir kuruş kazanmadığım, kendi oyuncum bile olmayan, iki farklı takımdan üç futbolcuyu, sadece insani değerlerim bazında dört ay boyunca kendi cebimden ödeyerek kiraladığım bir apartman dairesinde misafir ettiğimdir. Bu anlamda futbolumuzun bu insani utancını da örtmeye çalışmak da karakterine saldırdıkları şahsıma düşmüştür.

Futbolcu Menajeri olarak arzum, önceki yıllarda hiçbir maddi karşılık beklemeden yaptığım girişimler sonucunda, tüm ambargoları kırarak, KTFF nezdinde, İspanya’da dünyanın en büyük gençler turnuvasına katılımlarını sağladığımız gibi, yetenekli gençlerimize profesyonel ortamda şans bulmalarında yardımcı olmaktır.

Son olarak, yaptıkları itibarımı karalayıcı açıklamadan ötürü bu kulübe karşı hukuki hakkımı mahkeme huzurunda da arayacağımı belirtmek isterim. Saygılarımla, Özeş Çıraklı, FIFA Lisanslı Futbolcu Menajeri”

 

Dumlupınar açıklama yaparak tepki göstermişti

Süper Lig ekibi Yonpaş Dumlupınar cumartesi günü sosyal medya hesabından açıklama yaparak tepkisini şu ifadelerle belirtmişti:

“Ülkemizde menajerlik yapan Özeş Çıraklı isimli şahsın kulübümüzün bilgisi ve onayı olmadan oyuncularımızı Türkiye Bölgesel Amatör Ligi’ne pazarladığını üzülerek öğrenmiş durumdayız. Ülke futbolunu takip eden herkes ülkeye kazandırılan genç yeteneklerin veya bonservisi ödenip alınan oyuncuların ne zor şartlarda ve ne çok emekler harcanarak yetiştirildiğini veya alındığını bilecektir.

Durum böyle iken içimizden biri olan Kıbrıslı Türk bir menajerin, ülkemizin tanınmamışlığını fırsat bilip bu durumdan faydalanarak ülkede faaliyet gösteren bir kulübe karşı yapmış olduğu bu etik ve ahlak dışı davranış özelde kulübümüze olmakla birlikte genelde Kıbrıs Türk Futbolu’na ihanettir.

Bundan dolayı Yonpaş Dumlupınar Türk Spor Kulübü olarak menajer Özeş Çıraklı’yı toplumun vicdanına havale ediyor ve bir kez daha bu menajerle herhangi bir şekilde çalışmayacağımızı kamuoyunun bilgisine arz ediyoruz.

Keza ülkemiz kulüplerinin birlik ve beraberliğine değer veren ve yarın ayni haksızlığın kendilerine da yapılabileceğinin bilinci ile hareket edebilen hiçbir kulübün de bu şahısla çalışmamasını ümit eder, bir kaç bin TL kazanabilmek adına kulüplerin geleceği ile oynayan bu şahsı şiddetle kınadığımızı beyan ederiz.”

Bu haber toplam 1172 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.