Antrenör Gelişim Semineri tamamlandı

Antrenör Gelişim Semineri tamamlandı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği’nin (KTFAD) iş birliği çerçevesinde 1-2 Temmuz tarihlerinde düzenlenen antrenör gelişim semineri tamamlandı.

A+A-

Lefkoşa’da The Paradise Park’ta (SOS Çocuk Köyü Yanı) seminerin ikinci günü B, C lisans antrenörlerin yanı sıra kaleci antrenörlerine yönelik gerçekleştirildi.

Seminerin ilk konusu “Çocuk ve gençlerde antrenman bilgisi” (GAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okul Müdürü Prof Dr.Mustafa Ferit Acar (Pro lisans) tarafından görsel olarak işlendi. Daha sonra “Modern antrenörlük” konusu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eğitmenlerinden Dr. Atila Yüce tarafından görsel olarak işlendikten sonra seminer öğle yemeği ile ilk bölüm tamamlandı.    

 

Saha Uygulamaları

Antrenör gelişim semineri ikinci bölümü Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Stad’ında B, C, kaleci antrenörlerin katılımıyla uygulmalı olarak gerçekleştirildi. “Çocuk ve gençlerde saha uygulamaları” konusu Dr. Atilla Yüce ve teknik direktör Özcan Bizati tarafından, “Günümüz futbolunda kalecinin rolü” Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) genç milli takım kaleci antrenörü Yusuf Yardımcı tarafından piyonlar eşliğinde uygulamalı olarak verilen seminer sertifika dağıtımıyla sona erdi.

1-2 Temmuz tarihleri arasında 2 gün süren teknik direkör, A, B, C, kaleci antrenörlerin katıldığı kurs tamamlandı.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan çalışma izni alabilme için tüm teknik adamların seminere katılma zorunluluğu olduğundan dolayı teknik direktör, A, B, C, Kaleci antrenörü lisansları yenileme seminerine katılan teknik adamlar 2021-2022 futbol sezonunda çalışma izni almaya hak kazandı.

Bu haber toplam 587 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.