Amaç Arnavutoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Amaç Arnavutoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye’de gerçekleşen depremde tedavi amaçlı bulunduğu Hatay’da, Kırıkhan Öğretmenevinin yıkılması sonrası enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Amaç Arnavutoğlu, son yolculuğuna uğurlandı...

A+A-

Arnavutoğlu için çalıştığı Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve yönetici olarak görev yaptığı Göçmenköy İdman Yurdu Spor Kulübü’nde anma töreni düzenlendi. Arnavutoğlu’nun cenazesi saat 14.00’te Lefkoşa Kabristanlığına defnedilecek.

 

İlk tören Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nda düzenlendi

 

Amaç Arnavutoğlu için ilk tören, çalıştığı Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nda yapıldı. Törene teşkilat personeli, ailesi ve sevenleri katıldı. Arnavutoğlu’nun tabutuna KKTC ve TC bayrakları, Galatasaray bayrağı ile Sivil Savunma üniforması konuldu, sevenleri tabuta çiçek bıraktı. Tören başında Arnavutoğlu’nun ailesi tabutun başından ayrılamadı, kardeşi “Abim, sen de gitme. Abim canım benim, neler yaşadı acaba” diyerek feryat etti.

arnavutoglu1.jpg

Karaca: Son yaşanan depremin büyüklüğü, onu ve sevdiklerinde kopardı

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Atilla Karaca bir konuşma gerçekleştirdi.

“Kıymetli personelimiz Amaç Arnavutoğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz” diyen Karaca, şunları kaydetti: “Amaç Arnavutoğlu, 2003 yılında en zor görevleri başarı ile yerine getirmiş bir arkadaşımızdı. Güler yüzlü, çalışkan, mesai arkadaşları tarafından sevilen ve sayılan bir kişiydi. Son yaşanan depremin büyüklüğü, onu ve sevdiklerinde kopardı. Maalesef bugün burada bu acıyı paylaşmak için toplanmış bulunmaktayız. Değerli personelimiz, Amaç’ın kıymetli eşine, çocuklarına, annesine, kız kardeşine ve yaslı ailesine başsağlığı dileklerimizi sunar, hepimize sabırlar dilerim. Başımız sağolsun.”

 

İkinci tören Göçmenköy kulübünde yapıldı

 

Amaç Arnavutoğlu için ikinci tören, yönetici olarak görev yaptığı Göçmenköy İdman Yurdu Spor Kulübü’nde gerçekleştirildi. Törene ailesi, sevenleri, Göçmenköy camiası, futbolcular, siyasiler, spor camiası ve sevenleri katıldı.

arnavutoglu2.jpg

Karataş: İlk defa insanın canı nasıl sökülür, bu derece hissettim

 

Törende konuşan Göçmenköy Başkanı Ersan Karataş, “Amaç Arnavutoğlu’nu anlatamayız, sadece yaşanırdı, öyle bir kişiydi. Buradaki birçok insan çoğu bunu yaşadığını düşünürüm” dedi.

“Acımız inanılır gibi değil” diyen Karataş şunları belirtti: “İlk defa insanın canının nasıl söküldüğünü, canının nasıl acıdığını ilk defa bu derecede hissettiğimi düşünürüm. Herkesin de aynı acıyı çektiğine inanırım. Bir tek bıraktığı anılarla yaşayacağız ama hayatta olduğumuz sürece onu unutmayıp yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tüm camia olarak çok büyük acı çekiyoruz.”

 

Bıçaklı: Sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veririz

 

Göçmenköy İdman Yurdu Fahri Başkanı Arslan Bıçaklı konuşmasına “Allah kimseye bu tür acılar yaşatmasın. Amaç kardeşimize Tanrıdan rahmet dilerim” diyerek başladı.

“Amaç kardeşimizi öyle 5-10 dakikada anlatamazsın” diyen Bıçaklı, “Kulübümüzde yıllarca futbol oynamış, halen yönetici olarak görev yapan biri, sadece yönetici değil her şeyimizdi. Biz Amaç’ı yalnız bugün değil, sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veririz. Hepimizin başı sağolsun” dedi. Törenin sonunda saygı duruşu yapıldı ve dua okundu.

arnavutoglu3.jpg

Annesi: Deli olurdun gelesin bu Göçmenköy’e, aha geldin…

Törende konuşmalar esnasında Amaç Arnavutoğlu’nun annesi “Deli olurdun gelesin bu Göçmenköy’e, aha geldin. 44 yaşında babası gitti, şimdi bu gitti. Böyle hayat olur mu yahu, böyle acı olur?” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Arnavutoğlu’nun tabutu alkışlarla kulüpten götürüldü.

arnavutoglu4.jpg

Lefkoşa Kabristanlığına defnedildi

Depremde hayatını kaybeden, sevenleri ve ailesini yasa boğan Arnavutoğlu, Lefkoşa Kabristanlığı’nda sonsuzluğa uğurlandı. Cenaze namazının ardından Arnavutoğlu, gözyaşları ve alkışlarla defnedildi.

arnavutoglu5.jpg

Bu haber toplam 1315 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.