Alt sıralar cadı kazanı

Alt sıralar cadı kazanı

K-Pet Süper Lig’de son beş haftaya girilirken özellikle lige direkt veda edecek takımlar ve Play-out oynayacak takımların hangileri olacağı merak konusu.

A+A-

Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren ekipler, son beş haftada genellikle birbirleri ile karşılaşacak

 

K-Pet Süper Lig’de son beş haftaya girilirken özellikle lige direkt veda edecek takımlar ve Play-out oynayacak takımların hangileri olacağı merak konusu. Bu ihtimale sahip takımların maçlarına bakıldığında genellikle bu ekiplerin birbirleri ile maçlar oynayacak olması dikkat çekiyor.

 

Gençlik Gücü’nün işi mucizeye kaldı

Ligin en alt sırasında 15 puanla yer alan Gençlik Gücü’nün ligde kalma şansı az olsa da mevcut. Lige direkt veda edecek son iki basamak dışında yer alan Çetinkaya ile arasında 8 puan bulunan Gençlik Gücü son 5 maçının 3’ünü deplasmanda oynayacak olması da bir dezavantaj. Bu maçlar içerisine ligin rahat ekipleri ile karşılaşacak olsa da Gençlik Gücü, Çetinkaya ve Baf Ülkü Yurdu gibi birebir rakipleri ile de müsabakaları mevcut. G.Gücü ayrıca ligde rahat bir konumda bulunan Cihangir, Ocak ve MTG ile de maçlar oynayacak.

 

Düzkaya’nın umudu var

Ligin 15’inci sırasında bulunan Gençlik Gücü’nü 25’inci haftada mağlup eden Düzkaya, kritik bir galibiyet alarak direkt düşme hattından çıkma ve Play-out’ta yer alma umudunu sürdürdü. Düzkaya kalan beş maçta ise 3 kez deplasmana gidecek ve bu deplasmanların ikisinde Göçmenköy ve Çetinkaya gibi birebir rakipleri ile oynayacak. Ligin son haftasında Çetinkaya’ya konuk olacak olan Düzkaya’nın bu maçı final niteliği taşımaya aday.

 

Çetinkaya kalan maçlarını Lefkoşa’da oynayacak

Direkt düşme hattının hemen üzerinde bulunan Çetinkaya için kalan beş maçta en avantajlı durum, bu karşılaşmaların tamamını Lefkoşa’da oynayacak olması. Tarihinde hiç ligden düşmeyen Çetinkaya son periyotta Lefke, Yenicami (D), Binatlı, Gençlik Gücü (D) ve Düzkaya ile karşılaşacak. Çetinkaya herhangi bir ceza almaması durumunda bu maçların tamamının Atatürk Stadı’nda yer alması söz konusu. Düzkaya ile oynanacak son hafta karşılaşması ise bu fikstürün en kritik maçı olarak görülüyor.

 

Hamitköy’ün son beş maçının dördü Lefkoşa’da

Direkt düşme hattı ile arasında 7 puanlık bir fark olan Hamitköy’ün Play-out dışına çıkma şansı sürüyor. Kırmızı siyahlı ekip kalan 5 maçın sadece 2 tanesini deplasmanda oynayacak ve bu maçların 4 tanesi Lefkoşa’da olacak. Hamitköy’ün birebir rakipleri olan Kaymaklı, Gönyeli ve Göçmenköy ile oynayacak olması, bu maçların önemini arttırıyor. Hamitköy ayrıca son iki maçını da sahasında oynayacak olması onlar adına bir avantaj olarak görülüyor.

 

Gönyeli’nin beş maçının üçü iç sahada

29 puanla Play-out dışına çıkma umudu güçlü olan Gönyeli ise son beş maçının üçünü ev sahibi olarak oynayacak. Kırmızı beyazlı ekip iki deplasmanını Merit Alsancak Yeşilova ve Doğan Türk Birliği gibi Girne deplasmanlarında oynayacak. Göçmenköy, Hamitköy gibi birebir rakiplerin yanı sıra Lefke ile karşılaşacak olan Gönyeli’nin ne yapacağı merak konusu.

 

Binatlı’nın üç maçı deplasmanda

Play-out potasının hemen başında bulunan Binatlı’nın son beş maçının üç tanesi deplasmanda olacak. Bu hafta Türk Ocağı’na konuk olacak Binatlı, ardından Mağusa Türk Gücü’nü konuk edecek. Daha sonra Çetinkaya ile kritik bir maça çıkacak olan Güzelyurt ekibi akabinde Baf Ülkü Yurdu ile oynayacağı derbi maçının ardından Kaymaklı deplasmanında ligdeki hedefine ulaşmaya çalışacak.

 

Göçmen birebir rakipleri karşısında sıkıntıdan kurtulmak isteyecek

Play-out potasının bir puanla hemen üzerinde bulunan Göçmenköy’ün sıradaki dört maçı Lefkoşa’da olacak. Rakiplerine göre avantajlı noktada bulunan Göçmenköy, kalan maçlarının üç tanesini birebir rakipleri olan Düzkaya, Gönyeli ve Hamitköy ile karşılaşacak. Göçmenköy’ün diğer maçları ise Cihangir ve Türk Ocağı ile.

 

Baf bir maçta Güzelyurt dışına çıkacak

Bir diğer Güzelyurt ekibi olan Baf Ülkü Yurdu, haftalar sonra geride bıraktığımız hafta Hamitköy deplasmanında kritik 3 puan alarak Play-out dışında kalma umudunu sürdürdü. Ülkü Yurdu son beş maçının dördünü Güzelyurt’ta oynayacak olması ise onlar için bir avantaj. Sadece Lefke’ye konuk olacak olan Baf, herhangi bir ceza olmaması durumunda Üner Berkalp Stadı’nda  biri Binatlı karşısında deplasman statüsünde olmak üzere Doğan Türk Birliği, Yenicami ve Gençlik Gücü ile karşılaşacak.

 

Kaymaklı ve Lefke avantajlı

Tüm rakiplere oranla Küçük Kaymaklı ve Lefke Play-out dışında kalma adına puanları nedeniyle biraz daha avantajlı. 34 puanlı Küçük Kaymaklı son beş maçının dördünü Lefkoşa’da oynayacak. 35 puanlı Lefke’nin ise üç deplasman maçı da Lefkoşa’da Çetinkaya, Kaymaklı ve Gönyeli ile. Her iki ekip de kalan maçlarda bir galibiyet almaları durumunda rahat bir konuma erişebilme ihtimalleri var.

 

Gençlik Gücü (15 Puan)

Cihangir (D)

Türk Ocağı

Mağusa TG (D)

Çetinkaya

Baf Ülkü Yurdu (D)

 

Düzkaya (21 Puan)

Göçmenköy (D)

Cihangir

Türk Ocağı (D)

Mağusa Türk Gücü

Çetinkaya (D)

 

Çetinkaya (23 Puan)

Lefke

Yenicami (D)

Binatlı

Gençlik Gücü (D)

Düzkaya

 

Hamitköy (28 Puan)

Küçük Kaymaklı (D)

Merit A. Yeşilova

Gönyeli (D)

Göçmenköy

Doğan Türk Birliği

 

Gönyeli (29 Puan)

Merit A. Yeşilova (D)

Göçmenköy

Hamitköy

Doğan Türk Birliği (D)

Lefke

 

Binatlı (29 Puan)

Türk Ocağı (D)

Mağusa Türk Gücü

Çetinkaya (D)

Baf Ülkü Yurdu

Küçük Kaymaklı (D)

 

Göçmenköy (30 Puan)

Düzkaya

Gönyeli (D)

Cihangir

Hamitköy (D)

Türk Ocağı

 

Baf Ülkü Yurdu (31 Puan)

Doğan Türk Birliği

Lefke (D)

Yenicami

Binatlı (D)

Gençlik Gücü

 

Küçük Kaymaklı (34 Puan)

Hamitköy

Doğan Türk Birliği (D)

Lefke

Yenicami (D)

Binatlı

 

Lefke (35 Puan)

Çetinkaya (D)

Baf Ülkü Yurdu

Küçük Kaymaklı (D)

Merit A. Yeşilova

Gönyeli (D)

Bu haber toplam 2120 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.