Alkışlar Demir’e

Alkışlar Demir’e

Kıbrıslı Türk sporcuların hafta boyunca uluslararası alanda elde ettiği başarılara bir yenisi daha eklendi.

A+A-

EN İYİ OYUNCU SEÇİLDİ… Kıbrıslı Türk Demir Öztoprak, Kıbrıs U16 Milli Basketbol Takımı ile Kosova’da düzenlenen 2023 FIBA U16 Avrupa Şampiyonası C Grubu şampiyonu oldu. Turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Demir, aynı zamanda organizasyonun en iyi 5’i içerisinde yer alarak gururlandırdı

 

Kıbrıslı Türk sporcuların hafta boyunca uluslararası alanda elde ettiği başarılara bir yenisi daha eklendi. Kıbrıslı Türk basketbolcu Demir Öztoprak, Kıbrıs Cumhuriyeti Milli Takımı ile FIBA U16 Avrupa Şampiyonası 2023’te C Grubu şampiyon oldu. Demir ayrıca turnuvanın ‘En Değerli Oyuncusu’ olurken, En İyi 5 içerisinde yer aldı.

1-098.jpg

Demir’li Kıbrıs Avrupa şampiyonu

2023 FIBA U16 Avrupa Şampiyonası C Grubu mücadelesi Kosova’nın Priştine şehrinde düzenlendi. Demir Öztoprak’ın formasını giydiği Kıbrıs, B Grubu’nda yer aldı. İlk maçında finalde de mağlup ettiği Azerbaycan’ı 65-51 yenen Demir’li Kıbrıs, ikinci maçında Ermenistan’a 76-63 mağlup oldu. Gruptaki üçüncü maçında Arnavutluk’u 110-51, dördüncü maçında San Marino’yu 118-41 mağlup eden Kıbrıs grubunu ikinci tamamlayarak yarı finale yükseldi. Demir’li Kıbrıs yarı finalde Kosova’yı 74-49 yenerek final vizesi alırken, finalde de Azerbaycan’ı 78-75 yenerek C Grubu şampiyonluğunu ilan etti.

5-016.jpg

En değerli oyuncu seçildi

Turnuva boyunca gösterdiği performansla Kıbrıs’ın şampiyonluğuna önemli katkı sağlayan Demir Öztoprak, finalde 17 sayı, 8 ribaunt, 2 asist ve 2 blok ile oynadı. Turnuvanın ‘En İyi Oyuncusu’ seçilme başarısı da gösteren Demir ayrıca En İyi 5 içerisinde de yer alarak gururlandırdı. Tüm maçlarda görev yapan Demir, toplamda 115 sayı, 15 asist, 46 ribaunt ve 8 blok gibi önemli bir performans göstererek ortalama 20 verimlilik puanı ile ön plana çıktı.

2-060.jpg

Bu haber toplam 986 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.