Alçıner: Binicilik vazgeçilmezim

Alçıner: Binicilik vazgeçilmezim

Binicilik sporcusu Melisa Alçıner, atlara olan sevgisi ve oluşan bağın kendisini bu spora daha da kenetlediğini, biniciliğin kendisinin vazgeçilmezi olduğunu belirtti.

A+A-

Alçıner, dünyayı ve ülkemizi etkileyen koronavirüsün bir senedir müsabakaları da durdurduğunu söyleyerek, sağlıklı günlerde çok özledikleri atları ile güzel müsabakalarda buluşma dileğinde bulundu.

 

Alçıner: Kendimi geliştirmemde babamın çok artısı oldu

Binicilik sporuna 7 yaşında İngiltere’de başladığını ve babasının da binicilik sporuyla ilgilenmesinin kendisini bu alanda kendimi geliştirmemde çok artısı olduğunu söyleyen Alçıner, “Hayatımın her alanında her anında en büyük destekçim babam olmuştur. Binicilik dersleri almaya başladığım senenin ardından 8 yaşımda katıldığım 70 cm showjumping yarışmasında ilk kupamı kazanarak bu spora daha da bağlandım” dedi.

 

“Atlara olan sevgim beni bu spora daha da kenetledi”

“Atlara olan sevgimden ve onlarla aramda oluşan bağ beni bu spora daha da kenetledi ve binicilik benim vazgeçilmezim oldu” diyen Alçıner, “16 yaşımda temelli olarak Kıbrıs’a taşındık babam ve dedem Kıbrıs’ta Gazimağusa’da Royal Riding Club’ı kurdu. Şu anda kulübümüzün birçok lisanslı binicisi ve hobi olarak binicilik sporu yapan, yapmak isteyen herkese hizmet vermektedir” ifadelerini kullandı.

 

“Hedefim kulübümüze birincilik kupaları kazandırmak”

Binicilik Federasyonu’nun düzenlediği show jumping müsabakalarında 70cm, 80 cm, 90cm’de birincilikleri, 100 cm’de ikincilik ve üçüncülük başarıları elde ettiğini aktaran Alçıner, “Sıradaki hedeflerim 100 cm ve 120 cm’de kulübümüz Royal Riding Club’a birincilik kupasını kazandırmaktır” dedi.

 

“Federasyon güzel adımlar atıyor”

“Binicilik Federasyonu son yıllarda başarılı müsabakalar düzenlemekte ve binicilik sporunu Kıbrıs’ta tanıtarak, geliştirerek bu alanda güzel adımlar atmaktadır” şeklinde konuşan Melisa Alçıner, “Pandemi tüm dünyayı etkilediği gibi bizim ülkemizi de etkiledi ve yaklaşık bir senedir müsabakalarımız durmuştur. Kulübümüz ve bizler pandemi sürecinde pandemi kurallarına uygun bir şekilde atlarımızın bakımını ve antrenmanlarını yapmaya özen gösterdik. Umarım en kısa sürede ülkemizde ve dünyada Covid 19 temizlenir ve sağlıklı günlerde çok özlediğimiz atlarımızla güzel müsabakalarda buluşuruz” temennisinde bulundu.

Bu haber toplam 833 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.