Akdoğan'da stat gerilimi

Akdoğan'da stat gerilimi

Başbakanlık Akdoğan Özgürlük Stadı’nın bakımı için Akdoğan Belediyesi ile imzaladığı protokolü tek taraflı feshetti, bölge halkı kararı stat önünde protesto etti

A+A-

Başbakanlık 18 Eylül 2019 tarihli kararı ile; Akdoğan Belediyesi ile Başbakanlık arasında 29 Aralık 2015 tarihinde Akdoğan Özgürlük Stadı’nın sportif amaçlı kullanılması ve idamesini sağlamak amacı ile imzalanan protokolü feshetti. Başbakanlık kararında “İlgili tesisin bakım ve onarım çalışmalarının yetersiz olduğu tespit edilmiştir” denilirken Akdoğan Belediye Başkanı bu duruma tepki gösterdi.

 

Yaşanan gelişme sonrası Akdoğan halkı stadın önünde eylem yaparak sözleşmenin feshedilmesini protesto etti, 2015 yılından beri sahaya sahip çıkarak bakımını ve idamesini üstlenen Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif de duruma tepki gösterdi, sahanın kendi döneminde daha bakımlığı olduğunu kaydetti.

 

Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana: “Şu anda biz imzalanan bu protokole uyulmadığını tespit ettik. Protokolde ‘Sahanın geliştirilmesi ve bölge halkının daha çok kullanımına açılması’ gibi bir madde var”

 

Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif YENİDÜZEN’e konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Latif, bu kavgayı bölge halkının çocukları ve gençleri için verdiklerini söyledi.

 

 Akdoğan Belediye Başkanı Latif; “3 yıl önce biz bu stadı aldık ve bakımını üstlendik. Tüm belediye çalışanlarımız, gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden Akdoğan Özgürlük Stadı’nın bugünkü haline gelmesi için canla başla çalıştı. Şu anki hükümetimiz, bölgedeki tek bakımlı sahayı ‘bakımsız’ olduğu için almak istiyor. Bana göre bu siyasi bir oyundan başka bir şey değildir"

 

"Stadın önüne iş makinelerimizi koymamıza rağmen Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana’nın polise ‘kilidi kırın ve içeri girin’ talimatını verdiğini de öğrenmiş bulunmaktayız"


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Başbakanlık, Akdoğan Belediyesi ile 29 Aralık 2015 tarihinde Akdoğan Özgürlük Stadı’nın sportif amaçlı kullanılması ve idamesini sağlamak için imzalanan protokolü tek taraflı olarak feshetti. Fesih gerekçesi olarak protokole uyulmaması belirtildi. Yaşanan gelişme sonrası Akdoğan halkı stadın önünde eylem yaparak sözleşmenin feshedilmesini protesto etti, 2015 yılından beri sahaya sahip çıkarak bakımını ve idamesini üstlenen Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif de duruma tepki gösterdi.

 

Dana: “2016 yılında imzalanan protokole uyulmadığını tespit ettik”

Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana, 2016 yılında imzalanan protokole uyulmadığını, bu bakımdan sahayı tekrardan Spor Dairesi himayesi altına aldıklarını söyledi.

Dana YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada; “Bu saha daha önce Spor Dairesi’ne ait bir sahaydı. 2016 yılında dönemin Spor Dairesi yetkilileri ve Akdoğan Belediyesi’yle protokol imzalanmış ve stadın bakımı Akdoğan Belediyesi’ne verilmişti. Şu anda biz imzalanan bu protokole uyulmadığını tespit ettik. Protokolde ‘Sahanın geliştirilmesi ve bölge halkının daha çok kullanımına açılması’ gibi bir madde var (9. madde). Biz bu dönemde bu maddeye uyulmadığını tespit ettik ve sahayı yeniden himayemize almak için girişim başlattık. Bu stat, bilindiği üzere 1974 yılında tek çim saha olarak hizmet veriyordu. Yeni dönemde bu stadı hem geliştirip, hem de ışıklandırıp hizmete koyma hedefindeyiz. Protokol gayet açık ve nettir. Bizim Akdoğan Belediyesi’yle alıp veremediğimiz hiçbir şey yok. Biz bu çalışmayı tamamen bölge halkı gençliği için yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

Latif: “Bizlere karşı yapılan politik oyunlara asla gelmeyeceğiz”

Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif YENİDÜZEN’e konuyla ilgili açıklamalar yaptı, “Bizlere karşı yapılan politik oyunlara asla gelmeyeceğiz” dedi.   Latif, “bu kavgayı bölge halkının çocukları ve gençleri için verdiklerini” söyledi.

Akdoğan Belediye Başkanı Latif; “3 yıl önce biz bu stadı aldık ve bakımını üstlendik. Tüm belediye çalışanlarımız, gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden Akdoğan Özgürlük Stadı’nın bugünkü haline gelmesi için canla başla çalıştı. Şu anki hükümetimiz, bölgedeki tek bakımlı sahayı ‘bakımsız’ olduğu için almak istiyor. Bana göre bu siyasi bir oyundan başka bir şey değildir. Şu andaki hükümet, Akdoğan Belediyesi’ne çamur atıyor. Bizim belediyemize bağlı olmayan köylerin kulüpleri bile bu stadı kullanıyor. Akdoğan halkının ne kadar birlik olduğunu köylülerimiz dün gösterdi. Stadın önüne iş makinelerimizi koymamıza rağmen Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana’nın polise ‘kilidi kırın ve içeri girin’ talimatını verdiğini de öğrenmiş bulunmaktayız. Belediyemize atılan bu karalama kampanyasını Akdoğan Belediye Başkanı olarak kınıyorum. Mücadelemiz, hem sokakta hem de hukuksal çerçevede sürecektir. Akdoğan Belediyesi olarak bizim kavgamız çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi ortamlarda spor yapma imkânı bulmasıdır. Bizlere karşı yapılan politik oyunlara asla gelmeyeceğimizi belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

 

Latif: “Gün sahana, çocuklarınızın ve gençlerimizin geleceğine sahip çıkma günüdür”

Akdoğan Belediye Bakanı Ahmet Latif dün sosyal medyadan yaptığı açıklama ile stadın Başbakanlık tarafından bakımının yapıldığı dönem ile belediyenin bakım yaptığı dönemin fotoğraflarına işaret ederek, “Takdir halkındır... Sahasına sahip çıkmak isteyen duyarlı tüm vatandaşları Akdoğan Özgürlük Stadyumuna polis zoruyla alınmak istenmesine tepki koymak adına oraya bekliyorum... Gün sahana, çocuklarınızın ve gençlerimizin geleceğine sahip çıkmak günüdür...” ifadelerini kullandı ve bölge halkına stada sahip çıkma çağrısında bulundu.

 

Stat önünde eylem

Yapılan çağrı sonrası Akdoğan halkı stadın önüne gelerek Başbakanlık tarafından sözleşmenin feshedilmesine tepki gösterdi. Belediye ekipleri, iş makinelerini stadın girişine koyarken, bölge halkı stadın önünde hükümeti protesto etti. Stat önünde yapılan eyleme köy halkının yanı sıra, Mesarya Spor Kulübü, İncirli Spor Kulübü ve Türkmenköy Spor Kulübü’nün yöneticileri de destek verdi. Akdoğan Özgürlük Stadı, K-Pet Birinci Lig ekiplerinden Mesarya ile BTM ekiplerinden İncirli tarafından antrenman amaçlı kullanılıyor. Stat önünde eylem yapan Akdoğan köy sakinleri YENİDÜZEN’e düşüncelerini de aktardı.


BÖLGE HALKI NE DEDİ? BÖLGE HALKI NE DEDİ? BÖLGE HALKI NE DEDİ?

 

Erhan Tatlıses: “Bu stat yıllarca atılı vaziyette durdu, stadı belediye toparladı”

“Bu stat yıllarca bakımsız ve atılı vaziyetteydi. Akdoğan Belediyesi, sahayı devralarak gerek stat çevresini gerekse saha içerisine düzenleyip şimdiki haline getirdi. Şu anda Akdoğan Akıncılar, Mesarya, İncirli takımları burada faaliyet göstermektedir. Bu stadı devretmek demek bunca emeğin boşa gitmesi demektir.”

 

Evren Bahtıkara: “Buraya ciddi emek ve paralar harcandı, karar yanlış”

“Ben bir Türkmenköylü olarak bizim sahamızın bakıma alınması taraftarıyım. Orada (Türkmenköy'de) saha içerisinde otlar var. 16 yıllık çim sahamız vardı, susuz kaldığı için şu anda kurumuş vaziyette duruyor. Esas orası alınıp, yatırımlar yapılmalı. Buraya belediye bakmış şimdiki haline getirmiş zaten. Burada bunca emek ve ciddi paralar harcandı. Akdoğanlıların elinden bu sahanın alınması bana göre çok yanlış bir karar.”

 

İbrahim Yapıcıoğlu: “Hükümetin kararı yanlış”

“Akdoğan köyüne ve belediyemize geçmiş zamanda bu stat verildi. Belediyemiz bu stadın bakım onarımını hep kendi kaynaklarından yaptı ve hem köyümüze hem de bölgeye kazandırdı. Ben yıllarca Akdoğan Belediyesi Meclis Üyeliği yaptım ama eski meclis üyesi olarak değil bir Akdoğanlı olarak buradayım. Bana göre hükümetin bu konuda almış olduğu karar çok yanlış. Derhal bu yanlıştan geri dönülmelidir. Benim köylümün verdiği vergiler neticesinde saha bugünkü haline gelecek, sonra hükümet de gelip hazıra konacak. Öyle yağma yok!”

 

İbrahim Kondoz: “Biz bu sahayı kimseye devretmeyeceğiz”

“Yıllardan beridir bu saha atılı vaziyette duruyordu. O zamanlar kimse sahayla ilgilenmiyordu. Belediyemiz sahanın bakımını üstlendi ve bu hale getirdi. Şimdi bu saha bizim elimizden alınmak isteniyor. Bu karar yanlıştır, derhal bu karardan geri dönülmeli, Akdoğan köylülerinin burada ne istediği açıktır. Biz bu sahayı kimseye devretmeyeceğiz.”

 

Mehmetali Topaloğlu: “Bölge takımlarına ve gençliğine verilecek cezadan başka bir şey değildir”

“Sn. Başbakan her fırsatta sporu ve sporcuları desteklediğini belirtiyor. Eğer bu konuda gerçekten samimiyse bir baksın bakalım Mesarya bölgesinde kullanılabilir kaç tane saha var. Ben söyleyeyim 1… O da Akdoğan’daki saha ve bu sahayı şuan antrenman için 3 kulüp ve alt yapı takımlarının kullandığı bir saha. Gaziköy, Paşaköy, Turunçlu, Vadili, Türkmenkoy sahaları atıl durumda ya da hazır değil... Geçen hafta lig başladı ve ülkedeki tek bölge kulübü olan Mesarya Spor Kulübü’nün maç yapacak sahası yok. Antrenmanlarını da Akdoğan Özgürlük Stadı’nda yapıyor. Bir gerçek var Mesarya bölgesindeki takımların maç yapacağı saha yok. Tek bir saha var onun bakımını da Akdoğan Belediyesi ve biz kulüp yöneticileri elbirliği içerisinde yürütüyoruz. Bugün bu sahanın bakımını Spor Dairesi üstlenecekmiş... İyi güzel de; Spor Dairesi bölgede bakıma ihtiyacı olan bu kadar saha varken ligi başlayan Mesarya Spor Kulübü’nün Paşaköy’deki sahasında seyirciler oturacak koltuk bulamıyor. Maçı izlemek için gelen seyirciler yağmur altında maç izlerken, basın tribünü yokken, 1 yıldan uzun bir süredir yapılacağının sözleri verilmişken, bakımı yapılan hali hazırda kullanılan Akdoğan sahasının bakımını üstlenmek samimiyetsiz tavır. Böyle bir adım atmak, siyasilere değil bölge takımlarına ve gençliğine verilecek cezadan başka bir şey değildir.”

 

Derviş Hulusioğlu (İncirli Spor Kulübü Başkanı)

“Biz bölge halkı olarak sahanın eski halini çok iyi biliyoruz”

“Bizim sahamızın toprak zemin olmasından dolayı hem antrenman, hem de maçlarımızı burada oynuyoruz. Bizinle beraber Akıncılar ve Mesarya Spor Kulübü de bu sahayı kullanmaktadır. Bu saha için hiçbir maddi karşılık beklenmiyor. Biz bölge halkı olarak bu sahanın eski halinin nasıl oluğunu çok iyi biliyoruz.  Sahanın el değiştirilmesini ben şahsım ve kulübüm adına yanlış bulmaktayım. Umarım bu yanlıştan dönülür.”  


 

Gönderilen yazı

Başbakan Ersin Tatar imzası taşıyan fesih ile ilgili 18 Eylül 2019 tarihli yazıda şu ifadeler kullanılıyor:

“Akdoğan Belediyesi ile Başbakanlık arasında 29.12.2015 tarihinde Akdoğan özgürlük Stadı’nın sportif amaçlı kullanılması ve idamesini sağlamak amacı ile protokol imzalanmıştır. İlgili tesisin bakım ve onarım çalışmalarının yetersiz olduğu tespit edilmiştir. Protokolün 11. Maddesi (Başbakanlık, şartlara uyulmaması halinde herhangi bir zamanda protokolü tek taraflı olarak fesih edebilecektir.) uyarınca, imzalanan protokole uyulmadığından dolayı Başbakanlık tarafından protokol tek taraflı olarak fesih edilmiştir.”

Bu haber toplam 1942 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler