Adım adım zirveye

Adım adım zirveye

Uluslararası birçok kar voleybolu şampiyonasına katılan Merve Çelebi ve Türkiye Milli Takımı, ilk altın madalyasının sevincini yaşıyor

A+A-

RUSYA’DAN ARJANTİN’E, İTALYA’DAN GÜRCİSTAN’A… Merve Çelebi, Türkiye’den Arjantin’e, Gürcistan’dan Moskova’ya, İtalya’dan Avusturya’ya kadar birçok uluslararası kar voleybolu organizasyona katıldı. Daha önce ikincilik ve üçüncülük elde eden Merve ve arkadaşları, ilk kez altın madalya sevincini Avusturya’da yaşadı

 

“EN ÇOK ÜLKEM ADINA SEVİNDİM”… Çelebi: “Avrupa turunda iki ve üçüncülüklerimiz oldu. Final oynayıp altın madalyayı son anda kaybettiğimiz oldu ama bu şampiyonada altını çok ayrı istiyorduk. Ben özellikle ülkem adına daha çok sevindim çünkü ülke gençliğimizin motivasyonu ve bizi yöneten insanların bakış açısını değiştirmek adına çok önemli bir başarı diye düşünüyorum”

 

Ülkemizin elit sporcularından Merve Çelebi, hafta sonu Avusturya’da yer alan CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu Wagrain Etabı’nda Türkiye Milli Takımı ile şampiyonluk yaşayarak ülkemize büyük gurur yaşattı. Salon ve plaj voleybolunun ardından kar olmayan bir ülkede yetiştikten sonra 2018 yılından bu yana Türkiye Kar Voleybolu Milli Takımı’nda oynamaya başlayan Merve, yıllar geçtikçe bu alanda da kendini ispatlayarak takım arkadaşları ile Avrupa’nın zirvesine çıktı.

 

Arjantin’den Gürcistan’a, Moskova’dan İtalya’ya

Gerek Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) gerekse Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen kar voleybolu organizasyonlarına 2018 yılından bu yana Türk milli takımı ile katılan Merve Çelebi, Türkiye’den Arjantin’e, Gürcistan’dan Moskova’ya, İtalya’dan Avusturya’ya kadar birçok organizasyona katıldı. Uluslararası organizasyonlarda son kazanılan şampiyonluğa kadar gümüş ve bronz madalyaya kadar uzanan Merve ve takım arkadaşları, ilk kez altın madalya sevincini CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu Wagrain etabı’nda ulaştı.

 

Üç yıldır karda da mücadele veriyor

Son üç yıldır kar voleybolunda mücadele eden Merve Çelebi’nin yer aldığı organizasyonlar ve elde ettiği dereceler şu şekilde:

 

Şubat 2021: CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu Wagrain Etabı (Avusturya) - Birinci

Şubat 2020: TVF Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası – Birinci

Ağustos 2019: FIVB Kar Voleybolu Dünya Turu Bariloche Etabı (Arjantin) – Yarı Final

Nisan 2019: CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu St. Anton etabı (Avusturya) – İkinci

Nisan 2019: FIVB Kar Voleybolu Dünya Turu Kronplatz Etabı (İtalya) – Grup aşaması

Şubat 2019: CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu Bakurani Etabı (Gürcistan) – Dördüncü

Ocak 2019: CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu Erciyes Etabı (Türkiye) – Üçüncü

Aralık 2018: CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu Moskova Etabı (Rusya) - Dördüncü

merve-celebi-kar.jpg

Çelebi: Bu şampiyonada altını çok ayrı istiyorduk

Son olarak Avusturya’da elde edilen başarı ile ilgili görüşlerini YENİDÜZEN’e aktaran Merve Çelebi, daha önce birçok kez altın madalya kazanma şanslarının olduğunu ancak ilk defa kazanmanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirtirken, “Özellikle ülkem adına daha da çok sevindim” dedi. 10 Şubat’ta gerçekleştirilen Yenidüzen Yılın Spor Ödülleri’nde söylediği gibi 3 yıldır kar voleybolu milli takımı ile birçok uluslararası turnuvaya katıldıklarını hatırlatan Çelebi, “Avrupa turunda iki ve üçüncülüklerimiz oldu. Final oynayıp altın madalyayı son anda kaybettiğimiz oldu ama bu şampiyonada altını çok ayrı istiyorduk” dedi.

 

“Özellikle ülkem adına daha da çok sevindim”

“Hem 1 yıllık pandemi süreci, hem psikolojik hem de vücut olarak zor bir süre geçirdik” diyerek sözlerini sürdüren Çelebi, “Turnuvadan 10 gün önce Erciyes’te yoğun bir kamp dönemi geçirerek iyi ve motive hazırlandık. Sonunda da altın madalyayı almak bizi çok mutlu etti. Ben özellikle ülkem adına daha çok sevindim çünkü ülke gençliğimizin motivasyonu ve bizi yöneten insanların bakış açısını değiştirmek adına çok önemli bir başarı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Hedef yine altın madalya

Yenidüzen Gazetesi ile beraber basına da teşekkürlerini ileten Merve Çelebi, “Sizlere de çok teşekkür ederim. An an her zaman yanımdaydınız ve sesimi duyurmak için çok katkı sağladınız. Şimdi önümüzde Avrupa turunun 2. ayağı var inşallah bu şampiyonayı da en iyi şekilde bitirip 2 altın madalya ile ülkeme dönmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Wagrain’de ikinci organizasyon

Merve Çelebi’nin yer aldığı Türkiye Kar Voleybolu, şampiyon oldukları Wagrain’den önümüzdeki hafta sonu, 26-28 Şubat tarihlerinde yapılacak etapta yine mücadele edecekler. Merve’li Türkiye organizasyonda bir numaralı seri başı olarak mücadele edecek.

Bu haber toplam 2118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.