“Adil ve eşit muamele yapmadığını görmek bizi çok rahatsız etti”

“Adil ve eşit muamele yapmadığını görmek bizi çok rahatsız etti”

Basketbolun önemli kulüplerinden Soyer Spor Kulübü basın açıklaması yaptı.

A+A-

Kulüp U15 ligi ile ilgili olarak Basketbol Federasyonu’nun yarışma yönergesine aykırı davranması ve üzerine düşeni yapmamasını ileri sürerek ligin Play-off finallerinde yer alacak takımlarla ilgili ürettiği kararda mağduriyetin giderlilmesi amacıyla federasyon Ceza Kurulu ve Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu’na itiraz ilettiklerini duyurdu. 23 Mart tarihinde itirazları yapmalarına karşılık 14 günlük sürede itirazlarının değerlendirilmediği ve taraflarına bilgi verilmediği belirtilen açıklamada federasyonun hem kendilerine hem de diğer kulüp, antrenör ve oyuncularına adil ve eşit muamele yapmamasının kendilerini rahatsız ettiği ifade edildi.

Kulüp açıklamasında ayrıca konuyu yasal yollara taşıma niyetinde olduklarını, süreçte çıkacak karara göre de aktivitelerini durup durmayacakları kararını vereceklerini belirtti.

 

Soyer Spor Kulübü’nün basın açıklaması şu şekilde:

 

Bizler Soyer Spor Kulübü yönetici, antrenör ve oyuncuları olarak yaşadığımız mağduriyetle ilgili olarak basın açıklaması yapmak gereksinimi duymaktayız.

2022 – 2023 U 15 Erkekler Ligi karşılaşmalarında Soyer Spor Kulübü olarak Kırmızı ve Beyaz Gruplarda yer aldık. Kırmızı ve Beyaz Gruplarda karşılaşan takımların ve/veya kulüplerin, KKTC Basketbol Federasyonu 2022 – 2023 Yarışma Yönergesinin 6.2.3 maddelerine aykırı ve/veya maç kadrosuna dahil edilen oyuncuların 2008 doğumlu maksimum 6 oyuncu oynatılacağına ilişkin kadro koşullarına aykırı ve/veya daha fazla sporcuyla oynanan maçlar ve sonuçları ve/veya kadrolarda en fazla 8 tane 2008 doğumlu sporcu olması gerekli iken daha fazla sayıdaki sporcunun kadroya alınması ve bazı kulüplerin klasman maçlarının yarısında oynayacak olan 2008 doğumlu sporcuları daha az maçta oynatmaları nedeniyle KKTC Basketbol Federasyonu 2022 – 2023 Yarışma Yönergesinin 6.2.2 maddelerine aykırı davranmaları nedeniyle Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulunun üzerine düşeni yapmaması ve/veya mevzuatı uygulamaktan kaçınarak ilgili maçları hükmen yenik saymaması ve/veya 06/04/2023 tarihinde U15 Erkeler Play-off finallerinin Larnaka Gençler Birliği ile Yakındoğu Üniversitesi, Koopspor Kulübü ile Alsancak Spor Kulübü arasında oynanması yönünde ürettiği karar nedeniyle oluşan mağduriyetin giderilmesi maksadıyla 24/03/2023 tarihinde hem KKTC Basketbol Federasyonu Ceza Tahkim Kuruluna hem de Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu’na itirazlarımızı ilettik.

Ne yazık ki aradan geçen 14 günlük süreye rağmen yapmış olduğumuz müracaatlar değerlendirmeye dahi alınmamış, tarafımıza hiçbir bilgi verilmemiş ve maç günü de gelmiş çatmıştır.

Basketbol Federasyonu Yarışma Yönergesinde yer alan kuralları zamanında kontrol etmemesi ve haksız karar üretmesinden dolayı hem 15 yıldır Basketbola hizmet eden bizlere hem de diğer kulüp, antrenör ve oyuncularına adil ve eşit muamele yapmadığını görmek bizi çok rahatsız etmiştir.

Hal böyleyken, KKTC Basketbol Federasyonu bünyesinde yıllardır kulüp çalıştıran, emek veren bizlerin ve diğer kulüplerin açıkça haklarının yenilmesine Basketbol Federasyonumuz tarafından göz yumulduğunu üzülerek görmekteyiz.

Bu bağlamda, 14 gün önce yaptığımız itirazımızın değerlendirilmesini bekleyip, Basketbol Camiasının zarar görmemesi adına etik davranış gösterip etik şekilde davranılmasını ve sözü geçen play off maçlarının ertelenmesini bekledik. Ancak ilgili maçlar oynanmaya başladı. Dolayısıyla yaşanılan mağduriyeti sizlerle paylaşmak istedik.

Keza giderilmesi için de yasal yollara başvurmak niyetinde olduğumuzu, bundan sonraki süreçte çıkacak karara göre de kulüp aktivitelerimizin durup durmayacağının kararını vereceğimizi belirtmek isteriz.

 

                                                                                              SOYER SPOR KULÜBÜ

Bu haber toplam 883 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.