“Adaletli bir şekilde karar vereceğiz”

“Adaletli bir şekilde karar vereceğiz”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) 1. Başkanvekili Orçun Kamalı, Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programında konuştu.

A+A-

“ÖNCE SAĞLIĞIMIZ ÖNEMLİ” … Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) 1. Başkanvekili Orçun Kamalı; “Şu an içinde bulunduğumuz dönemde birbirimizi korumalıyız. Görünmeyen düşman karşısında evde kalmalıyız. Önce sağlımız önemli” dedi.

 

 “SÜRECİN TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ” … “Biz öncelikle bu sürecin bitmesini bekliyoruz. Ondan sonra başkanın dediği gibi adaletli şekilde kararları vereceğiz. Geriye kalan maçlar var. Bu maçların akıbeti, bu sürecin ne zaman biteceğine bağlı…”

Hüseyin KIRAL

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) 1. Başkanvekili Orçun Kamalı, Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programında konuştu. Kamalı, önceliğin sağlık olduğunun altını çizerek, kalan maçların ne zaman oynanacağı, bu sürecin bitimine bağlı olduğunu söyledi. Kamalı, ayrıca adaletli bir şekilde karar vereceklerini de sözlerine ekledi.

 

Kamalı: “Önce sağlığımız önemli”

KTFF 1. Başkanvekili Orçun Kamalı, katıldığı televizyon programında şu anda düşünülmesi gerekenin futbol değil, sağlık olduğunu belitti. Kamalı; “Bu zor dönemde görevleri başında olan herkesi selamlarım. Şu an içinde bulunduğumuz dönemde birbirimizi korumalıyız. Görünmeyen düşman karşısında evde kalmalıyız. Önce sağlımız önemli. Futbol vazgeçilmezlerden biri... Dünyada en fazla kaybın yaşandığı 2. Dünya Savaşı’nda İngiltere son güne kadar maçları devam ettirdi. Futbol, insanları birbirine kaynaştıran bir sosyal aktivite... Ülkenin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

“Liglerin akıbeti sürecin bitimine bağlı”

Orçun Kamalı konuşmasının devamında şöyle devam etti;

“Bu görünmez düşmandan tamamen kurtulduğumuz gün geldiğinde biz KTFF olarak buna hazır olacağız. UEFA faaliyetlerini erteledi, FIFA kaynak yaratmaya çalışıyor. Daha onlar programlarını yapmadan biz çalışmalarımızı KTFF olarak yaptık. Biz öncelikle bu sürecin bitmesini bekliyoruz. Ondan sonra başkanın dediği gibi adaletli şekilde kararları vereceğiz. Geriye kalan maçlar var. Bu maçların akıbeti, bu sürecin ne zaman biteceğine bağlı… Bunun yanında krizin sonunda ekonomik bir sıkıntı çıkacak. Hepimiz bunu yaşıyoruz. Bu noktada kulüplerin girdileri ile ilgili neler yapabiliriz, onlara baktık. Yabancı olmayacak açıklaması başkanın büyük bir girdilerinin gitmesi gerek. Evet, kalite yönünden iyi futbolcuları görmeyebiliriz ama belki çocuklarımız, gençlerimiz daha çok fırsat alacak. Ama o günler gelene kadar sağlıklı kalmalıyız. Bu virüsü yenmemiz gerekiyor” şeklinde görüş bildirdi.

 

“KTFF daha önce de mücadele verdi”

KTFF 1. Başkanvekili Kamalı son olarak, KTFF olarak bu mücadelenin ilk olmadığını ve geçmişte de birçok mücadeleler verdiklerinin altını çizdi. Kamalı;  “Biz KTFF olarak bu sezon 58’nci sezonumuzu yaşıyoruz. Daha önce hakemlere kötü davranışlar nedeni ile 1989-90 ligleri haftalarca oynanmadı. Bir sezon sonra oynandı. KTFF bu mücadeleleri verdi, bundan sonra da verecektir” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1811 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.