750 gün sonra zirvede

750 gün sonra zirvede

AKSA Süper Lig’de 8’inci hafta karşılaşmaları tamamlandı. Haftalardır Yonpaş Dumlupınar ile zirveyi paylaşan ve averajla ikinci sırada bulunan Cihangir, liderliğe yükseldi.

A+A-

AKSA Süper Lig’de 8’inci hafta karşılaşmaları tamamlandı. Haftalardır Yonpaş Dumlupınar ile zirveyi paylaşan ve averajla ikinci sırada bulunan Cihangir, liderliğe yükseldi. Son olarak 2021-22 sezonunda lider olan Cihangir, sezon başından bu yana oynadığı 8 maçı da kazanarak 750 gün sonra puan farkı ile yeniden ilk basamağa yerleşti.

Haftalardır büyük çekişme

Süper Lig’in ilk haftasından 7’nci haftasına kadar Cihangir ile Yonpaş Dumlupınar önemli bir performans sergileyerek oynadıkları tüm maçları kazanmıştı. 8’inci haftada Pazar günü Cihangir konuk ettiği son sıradaki Yeniboğaziçi’ni 4-0’lık skorla mağlup ederek maç fazlası ile liderliğe yükselmişti. Pazartesi günü Yonpaş Dumlupınar, Mağusa Türk Gücü’ne 3-1 mağlup olunca Cihangir 8’de 8 yaparak 24 puanla en yakın rakiplerinin 3 puan üzerinde liderlik koltuğuna yükseldi.

750 gün sonra

Cihangir son olarak 2021-22 sezonunda lig liderliğine yükselmişti. O sezonun 4’üncü haftasında yine Yonpaş Dumlupınar’ın 1 üzerinde lider olan Mesarya ekibi, 5 ve 6’ncı haftalarda liderliğini sürdürmüş ancak 7’nci haftada ilk basamağı Gönyeli’ye kaptırmıştı. Son olarak 24 Ekim 2021’de lider olan Dumlupınar, 2 yıl 19 gün yani 750 gün sonra yeniden lider oldu.

Yenicami’den sonra bir ilk olabilir

Süper Lig’de oynadığı ilk 8 maçı kazanarak namağlup liderlik koltuğunda yer alan son takım Yenicami. Siyah beyazlılar 2014-15 sezonunun ilk 8 haftasında galip gelmiş, 23 gol atıp kalesinde 5 gol görmüştü. 9’uncu haftada Yeniboğaziçi ile berabere kalan Yenicami, sezonun ilk puan kaybını yaşamıştı. Cihangir ligin 9’uncu haftasında Çetinkaya’yı konuk edecek. Mesarya ekibi bu maçtan galibiyetle ayrılması halinde 9’da 9 yapacak ve Yenicami’nin performansını geride bırakacak.

Bu haber toplam 572 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.