5 takım ‘değişim’ dedi

5 takım ‘değişim’ dedi

Süper Lig’de şu ana kadar geçen 8 haftalık süreçte 5 takım teknik adam değişikliğine gitti

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’de şu ana kadar geride kalan 8 haftada 5 takım teknik direktör değişikliğine gitti. Lefke, Gönyeli, Merit Alsancak Yeşilova, Çetinkaya ve Gençlik Gücü’nde kan değişimleri yaşanırken, diğer 11 takım, sezona başladığı hocasıyla devam ediyor.

 

5 takım kan değişimine gitti

Süper Lig’de bu sezon, gerek sezon başında, gerekse lig içerisinde şu ana kadar 5 takım kan değişikliğine gitti. Lefke, Gönyeli, Merit Alsancak Yeşilova, Çetinkaya ve Gençlik Gücü takımlarında teknik adam değişiklikleri yaşandı. Ligde yer alan diğer 11 takım ise şu ana kadar sezona başladığı aynı hocasıyla yoluna devam ediyor.

 

Sezon başında yollar ayrıldı

Sezon başında tecrübeli teknik adam Mehmet Bolkan ile anlaşan Lefke, daha lig başlamadan Bolkan ile yollarını ayırdı. Bolkan’ın yerine daha önceden de Lefke’yi çalıştıran bir başka deneyimli teknik adam Mehmet Solkanat geldi. Gönyeli’de de ligin başlamasına kısa süre kala değişiklik yaşandı. Sezonu Bülent Aytaç ile açan kırmızı beyazlı ekip, lig başlamadan hoca ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı ve takımın başına deneyimli teknik direktör Turan Altay’ı getirdi.

 

Yeşilova’da Davulcu gitti, Canbulat geldi

Ligin ilk haftalarında istediği sonuçları alamayan Merit Alsancak Yeşilova’da 4’üncü haftada oynanan Cihangir maçından sonra Toygar Davulcu ile yollar ayrıldı, 5’inci haftada Türk Ocağı maçına antrenör Gökhan Güvensoy ile çıkan yeşil beyazlı ekip 6’ncı hafta itibariyle Şenol Canbulat’ı takımın başına getirdi.

 

En çok değişiklik Çetinkaya’dan

Çetinkaya’da kötü gidiş bir türlü düzeltilemedi. Sezona geçen sezonki teknik adam Derviş Kolcu ile başlayan Çetinkaya, 6’ncı haftaya kadar puan alınamamasından dolayı Kolcu istifa etmiş ve 7’nci hafta itibariyle takımın başına Mehmet Kemancıoğlu getirilmişti. Kemancıoğlu yönetimde iki maça çıkan Çetinkaya 2 mağlubiyet daha alınca Kemancıoğlu’da istifa etti. Kemancıoğlu’nun yerine geçtiğimiz gün Mehmet Bolkan getirildi. Böylelikle Çetinkaya bu sezon şu ana kadar 3’üncü hoca göreve başlamış oldu.

 

Göksun daha fazla dayanamadı

Bir diğer teknik adam değişikliği yapan takım ise Gençlik Gücü… Yıllardır takımın başında görev yapan Niyazi Göksun daha fazla dayanamadı ve 7’nci haftada oynanan Yenicami maçının ardından istifa etti. Göksun’a teşekkür eden Gençlik Gücü yönetimi, bu boşluğu Hakan Sermaye ile doldurdu.

 

İstifaları kabul edilmedi

Lige kötü bir başlangıç yapan Lefke’de 5’inci haftada Binatlı karşısında alınan 4-0’lık yenilgi sonrasında deneyimli teknik adam Mehmet Solkanat istifa etmiş, 1 gün sonra toplanan Lefke yönetimi, bu istifayı kabul etmemiş ve hocasına güvenin tam olduğunu yinelemişti. Lefke, o günden sonra çıktığı 3 lig karşılaşmasından da galibiyetle ayrılmayı başardı. Ligde bir diğer istifası kabul edilmeyen hoca da Orçun Volkan… Düzkaya antrenörü Orçun Volkan, 7’nci hafta Lefke karşısında alınan mağlubiyet sonrasında istifasını yönetime sunmuş, yönetim Volkan’ın istifasını kabul etmemişti.

 

1 sezonda 2 takım…

Ülkemizin deneyimli teknik adamlarından biri olan Mehmet Bolkan’ın bu sezon iki takım çalıştırdığı da dikkat çekiyor. Sezona Lefke ile başlayan ancak henüz sezon başında menekşe beyazlı ekiple yollarını ayıran Bolkan, geçtiğimiz gün Çetinkaya’yı Kemancıoğlu’ndan devralarak, bu sezon ikinci takıma gitmiş oldu.

Bu haber toplam 1468 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.