“3 hafta hazırlanıp sonra maç yapmak doğru değil”

“3 hafta hazırlanıp sonra maç yapmak doğru değil”

Ülkemiz deneyimli teknik direktörlerinden Turan Altay, mayıs ayı başında idmanlara başlayarak üç hafta hazırlık sürecinin ardından dördüncü haftada maç oynanması düşüncesinin doğru bir düşünce olmadığını belirtti.

A+A-

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konuyla ilgili görüşlerini belirten Altay, hazırlık dönemi ile ilgili bilgiler verirken bunları üç haftaya sığdırmanın mümkün olmayacağını ifade etti.

Turan Altay’ın konuyla ilgili paylaşımı şu şekilde:

“Mayıs başında idmanlara başlayıp 3 hafta hazırlanıp 4. haftada maç oynanması düşüncesi çok doğru bir düşünce değildir. 60 gündür evde oturan bu futbolcular büyük ihtimalle 3-5 kilo almış, kas kütlesi yoğunluğunda çok ciddi oranda kayıp yaşamış, kardiyovasküler sistem değerleri istenilen seviyenin altına düşmüştür ve muhtemelen mental sıkıntıları mevcuttur.

Önce hedefe yönelik mental hazırlık daha sonra yağ yakımına yönelik koşular yapılmalıdır. Kardiovasküler sistemlerini sonradan yapılacak yüksek şiddetli idmanlara hazırlamanız şarttır. Daha sonra; Dayanıklılık, Temel kuvvet, Kuvvette devamlılık, Çabuk kuvvet, Sürat, Süratte devamlılık, Reaksiyon sürati, Teknik, Taktik, Mental hazırlık, Hazırlık maçı… Tüm bunları 3 haftaya sığdırmak mümkün değildir.

Haftalık idman sayısını, şiddeti ve yoğunluğu artırmak çözüm değildir. İlk oynanacak iki maçta sakatlıklar, başarısızlıklar yaşanması muhtemeldir. Antrenmanın temel prensibi yüklenme dinlenmedir. Dinlenme olmadan yüklenme düşünülemez.”

Bu haber toplam 1370 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.