2022’de çıkışını sürdürdü

2022’de çıkışını sürdürdü

Eliz’in Kadınlar Tenis Birliği (WTA) sıralamalardaki hızlı yükselişi devam ediyor

A+A-

SIRALAMADA ÖNEMLİ YÜKSELİŞ… Tenis ve eğitimini uzun yıllar İngiltere’de sürdüren Eliz Maloney Yorgancı, 2022 yılında oynadığı turnuvalarda elde ettiği sonuçların ardından Kadınlar Tenis Birliği (Women’s Tennis Association - WTA) sıralamasında 1137. sıradan 389. sıraya kadar yükseldi

 

Kıbrıslı Türk tenisçi Eliz Maloney Yorgancı Ocak’tan Aralık’a kadar süren 2022 turnuva programını tamamlayıp, Kadınlar Tenis Birliği (Women’s Tennis Association - WTA) sıralamalarında önemli bir yükselişe imza attı. Teklerde yıla 1137. sırada başlayan Eliz, oynadığı maçlarda kazandığı puanlar sayesinde 389. sıraya kadar yükseldi. Bu sıralamanın hesaplanmasında kazanılan maçlara ilaveten oynanan turnuva sayısı da göz önünde bulunduruluyor. Yıl içinde 748 sıra yükselen Eliz’in rakiplerinden daha az sayıda turnuvaya katıldığı gözlemlendi. Çiftlerde ise yıla 1,140. sırada başlayan tenisçimiz 765 sıra atlatıp, 375. sıraya kadar yükseldi ve hem teklerde hem de çiftlerde WTA sıralamasında yer alan ilk Kıbrıslı Türk oldu. Yıldız raketimizin son zamanlardaki yükselişi, Kasım ayında İngiltere’de oynadığı W100 turnuvasında şuan 176. sırada olan (ama kariyerinde daha önce 30. sıraya kadar yükselen) Misaki Doi ve şuan 53. sırada olan (ama kariyerinde daha önce 34. sıraya kadar yükselen) Anhelina Kalinina’yı mağlup etmesi ile mümkün oldu.

 

Yılın son turnuvasında altıncı oldu

Eliz’in 2022 yılında oynadığı son turnuva ise daha önce Amerika Açık Şampiyonu olan Emma Raducanu’nun önceden kazandığı U.K. Pro League Final turnuvası oldu. Finallerde boy gösterme hakkını en çok puan toplayıp kazanan oyuncu olarak alan Eliz, grup maçlarında Freya Chistie’ye 6-4, 4-6, 5-10 kaybettikten sonra ikinci maçında Arina Vasilescue’yu 6-1, 6-1 mağlup etti. Bu sonuçlarla turnuvanın çeyrek finallerine yükselen Eliz, Lauryn John-Babtiste’ye 6-4, 5-7, 7-1 kaybetti. Beşincilik ve altıncılık için oynanan play-off müsabakalarında ise Andre Lukosiute’ye karşı 6-0, 6-3 üstünlük kuran raketimiz Katie Strensnokova’ya 4-6, 5-7 mağlup olup turnuvayı 6. sırada tamamladı ve bu böylelikle bugüne kadar bu turnuvada aldığı en iyi sonuca uzandı.

 

Eliz: Sıralamadaki yükselişime devam etmek istiyorum

Turnuvadan sonra kaybettiği maçlardaki rakiplerin hepsini önceki haftalarda yenmesine değinen Eliz, son aylarda oynadığı maç sayısının fazlalığına dikkat çekti: “Son aylarda çok maç oynadığım için U.K. Pro League Finallerinde istediğim kadar keskin oynayamadım. Küçük bir aradan sonra 2023 için ön hazırlıklarıma başlayıp, performansımın en önemli turnuvalarda zirve yapabileceği yeni bir program hazırlayacağım. Sıralamalardaki yükselişime devam etmek istiyorum” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 645 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.