2021'nin son derbisinde kazanan yok: 2-2

2021'nin son derbisinde kazanan yok: 2-2

Türkiye Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında derbide Fenerbahçe ile Beşiktaş, Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. 2021'in son derbisi 2-2 biterken, puanlar paylaşıldı.

A+A-

Ülker Stadı'nda oynanan mücadelenin 14. dakikasında Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı atışını deneyimli oyuncu Mesut Özil topu ağlara gönderdi ve gol perdesini açtı. 25. dakikada Josef'in golüyle siyah beyazlılar berberliği yakalasa da, 30. dakikada Fenerbahçe Berisha ile yeniden öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın 59. dakikasında Beşiktaş skoru yine Josef'in golüyle 2-2 yapmayı başardı.

 Mücadelede başka gol sesi çıkmazken, Kadıköy'de puanlar paylaşıldı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe 28 puanla 5. sırada kendine yer bulurken, Beşiktaş ise 25 puanla 9. sırada yer aldı.

 

Josef'ten bir ilk

Beşiktaş, karşılaşmada 2 kez geriye düşmesine karşın, Brezilyalı futbolcusu Josef’in attığı 2 golle sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı. Eski takımı Fenerbahçe’ye karşı fileleri 2 kez havalandıran ve bu sezonki gol sayısını 3’e çıkaran Josef de Souza, Türkiye Süper Lig kariyerinde ilk kez bir maçta rakip kaleye 2 gol birden bırakmış oldu.

 

Tribünlerden protesto

Karşılaşmanın son dakikalarında Fenerbahçe tribünlerinden istifa sesleri yükseldi. Taraftarlar yönetimi ve Başkan Ali Koç'u istifaya çağırdı.

Taraftarlar, “Söylesene başkan, ne oldu sözlerin, koskoca Fener’i ne hale getirdin” şeklinde tezahürat yaptı.

Maçın son düdüğünün ardından Fenerbahçeli birçok taraftar tribünleri terk etmedi. Taraftarlar bu anlarda 'Ali Koç istifa' şeklinde tezahüratlara devam etti.

 

F. Bahçe'nin Beşiktaş karşısında galibiyet hasreti sürüyor

OPTA verilerine göre Beşiktaş ile oynadığı son dört Süper Lig maçını kazanamayan Fenerbahçe (2B 2M), siyah-beyazlı ekip karşısında daha uzun bir galibiyet hasretini en son 1990-1993 arasında yaşadı (8 maç).

 

Zirveden uzaklaşıyorlar

Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın ikişer puan kaybettiği haftada lider Trabzonspor kazandı. Türkiye Spor Toto Süper Lig’de lider Trabzonspor zirve yarışında Fenerbahçe’ye 14, Beşiktaş’a da 17 puan far attı.

Bu haber toplam 503 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.