146’nın 83’ü oynadı

146’nın 83’ü oynadı

Süper Lig’in ilk devresinde takımlar kadrolarına 146 genç oyuncu yazdı, bu isimlerin 83’ü sahada mücadele etti

A+A-

EN ÇOK ŞANS KAYMAKLI’DAN…  Süper Lig’in ilk devresinde 21 yaş altı statüsünde kadroya yazılan 146 oyuncudan 83 tanesi oynadı. Genç oyunculara en fazla Küçük Kaymaklı, en az da Cihangir şans verdi.

 

EN FAZLA İNCELER VE SALK OYNADI… Ligde en fazla süre alarak sahada yer alan 21 yaş altı oyuncular Türk Ocağı’nın genç oyuncusu İlker İnceler ve Merit Alsancak Yeşilova’da oynayan Mustafa Salk oldu

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’de ilk devrenin tamamlanmasıyla birlikte bazı istatistiksel veriler meydana çıkmaya devam ediyor. Ligin ilk devresinde takımlar 21 yaş altı statüsünde oynayan genç oyunculara şans verdi. İlk devrede en çok forma giyen genç oyuncular Türk Ocağı’nın oyuncusu İlker İnceler ve Merit Alsancak Yeşilova oyuncusu Mustafa Salk oldu.

 

83 oyuncu forma giydi

Süper Lig’de 15 haftalık süreç içerisinde A takım kadrosuna toplamda 146 genç oyuncu kadroya alınarak maç varakasına yazıldı. Bu oyuncuların 83 tanesi forma giyme şansı bulurken, 63 tanesi de yedek kulübesinde oturdu.

 

En çok Kaymaklı, en az Cihangir şans verdi

Ligin ilk devresinde genç oyunculara en fazla süre şans tanıyan takım 5 bin 257 dakikalık süreyle Küçük Kaymaklı oldu. Küçük Kaymaklı’yı takip eden takım ise bir diğer Lefkoşa ekibi Hamitköy oldu. Siyah kırmızılı ekip, 4 bin 476 dakikalık süreyle gençlere şans veren 2’nci takım oldu. 15 maçlık sürede genç oyuncuyu maç varakasına yazan Cihangir, tüm oyunculara A takımda oynama fırsatı tanısa da, oyunculara en az süre tanıyan takım oldu. Mesarya ekibi, 21 yaş altı oyuncuları toplamda bin 382 dakika sahada tuttu.

 

En fazla oynayan İlker İnceler ve Mustafa Salk

Süper Lig’in geride kalan ilk devresinde 21 yaş altı statüsünde oynayan ve en çok forma şansı bulan iki oyuncu oldu. Türk Ocağı’nın genç oyuncusu İlker İnceler ve Merit Alsancak Yeşilova’nın genç oyuncusu Mustafa Salk oldu. İnceler, bin 345 dakika, Salk ise bin 338 dakika sahada ter döktü. A takımda forma şansı bulan 83 oyuncunun 20 tanesi bin dakikanın üstünde sahada kalırken, diğer 63 oyuncu bin dakikanın altında süre aldı. 13 takım en az 1 oyuncuya bin dakikanın altında süre tanırken, 3 takım da genç oyunculara bin dakikanın altında zaman ayırdı.

1-025.jpg2-021.jpg3-015.jpg4-006.jpg

Bu haber toplam 1317 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.