13 farklı genç, 18 gol…

13 farklı genç, 18 gol…

AKSA Süper Lig’de geride kalan 10 haftada birçok genç oyuncu sahada görev aldı. KTFF'nin verilerine göre, 21 yaş altı statüsünde oynayan genç oyuncuların 13’ü gol sevinci yaşadı. Söz konusu 13 oyuncu toplamda 18 gole imza attı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda yabancı kuralının 1’e düşmesiyle birlikte altyapıdan yetişen genç oyuncular, eskiye göre daha fazla şan buluyor. Süper Lig’de geride kalan 10 haftada bolca süre alan genç oyuncular, skora da katkı sağlıyor. Ligde 21 yaş altı statüsünde oynayan 13 oyuncu takımında gol sevinci yaşama fırsatını buldu.

Performansıyla ve attığı gollerle dikkat çeken genç oyuncuların takımlarına puan veya puan kazandıran kritik gollere imza atması da gözlerden kaçmayan bir diğer etken oldu.

 

13 farklı oyuncu, 18 gol…

AKSA Süper Lig’de geride kalan 10 haftada 21 yaş altı statüsünde oynayan oyuncuların 13’ü gol sevinci yaşadı. Bu oyuncuların bir kısmı şu ana kadar 2, bir kısmı da şu ana kadar 1 gol kaydetti. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) verilerine göre, 21 yaş altı statüsünde oynayan genç oyuncuların attığı gol sayısı ise 18… Süper Lig’de 21 yaş altı statüsünde oynayan ve A takım formasıyla gol sevinci yaşayan isimler şöyle:

2 Gol: Mert Güçlücan (Yonpaş Dumlupınar), Osman Yıldız (Baf Ülkü Yurdu), Mehmet Erfinike (Girne Halk Evi), Eray Vudalı (Yonpaş Dumlupınar), Hassan Luman Ibrahim (Göçmenköy).

1 Gol: Onur Konuğuş (Baf Ülkü Yurdu), Hasan Çakır (Küçük Kaymaklı), Hamit İnandım (Doğan Türk Birliği), Salahi Aldağ (Mesarya), Kemal Barbet (Hamitköy), Asrın Can Sönmez (Yenicami), İbrahim Güler (Hamitköy), Afün Salih Girgen (Doğan Türk Birliği).

 

Uzaktan atılan goller dikkat çekiyor

Genç oyuncular, gol atmasının yanında attıkları güzel gollerle de dikkat çekiyor. Söz konusu gençlerin şu ana kadar attığı 13 golün bir kısmı özellikle ya ceza sahası dışından çekilen şutlar sonrası, ya da yine ceza sahası dışından kullanılan frikiklerde atılması göze çarptı.

 

Takımlarına ipten alıyorlar

21 yaş altı statüsünde oynayan genç oyuncuların performansları yanında takımlarına kazandırdıkları puanlar da göze çarpıyor. Süper Lig’de şu ana kadar geride kalan haftalar içerisinde, söz konusu genç oyuncular sahneye çıkarak, takımlarına ya galibiyeti kazandıran gole imza attı, ya da atıkları golle takımlarına 1 puanı kazandırdı.

Bu haber toplam 733 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.