10 takım teknik adam değiştirmedi

10 takım teknik adam değiştirmedi

AKSA Süper Lig’in yeni sezonunda sadece 6 takım teknik direktör değişikliğine giderken, diğer 10 takımın teknik patronu aynı isimler oldu. 

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

AKSA Süper Lig’de yeni sezonun başlamasına bir aylık bir süre kaldı. Temmuz ayı itibariyle yeni sezon hazırlıklarına başlayan Süper Lig ekiplerinin birçoğu geçen sezon çalıştığı teknik direktörle yoluna devam ediyor. Süper Lig’de bulunan 16 takımın sadece 6’sı yeni sezon için teknik direktör değişikliğine gitti.

Süper Lig’de görev yapan 16 teknik adamın yaş ortalaması bu sezonun başında 49,1 olarak hesaplandı. Teknik adamların en büyüğü 62 yaşındaki İltaç Karayel, en küçüğü de 38 yaşındaki Sedat Devecioğlu oldu.

10 takım aynı teknik adamla çalışıyor

Süper Lig ekiplerinin birçoğunun yeni sezonda teknik adam değişikliğine gitmemesi dikkat çekti. Yonpaş Dumlupınar, Yenicami, Mağusa Türk Gücü, Türk Ocağı, Mesarya, Hamitköy, Cihangir, Miracle Değirmenlik, China Bazaar Gençlik Gücü ve Merit Alsancak Yeşilova takımları bu sezon değişikliğe gitmedi.

6 takımda değişiklik

Süper Lig’de Doğan Türk Birliği, Küçük Kaymaklı, Gönyeli, Çetinkaya, Lefke ve Göçmenköy takımlarında teknik adam değişikliği yaşandı.

Teknik adamların en büyüğü 62, en küçüğü 38 yaşında

Süper Lig’de görev yapan 16 teknik adamın yaş ortalaması bu sezonun başında 49,1 olarak hesaplandı. Teknik adamların en büyüğü 62 yaşındaki İltaç Karayel, en küçüğü de 38 yaşındaki Sedat Devecioğlu oldu.

Doğan Türk Birliği uzun yıllardan sonra…

Doğan Türk Birliği’nde uzun yıllar sonra ilk kez teknik adam değişikliği yaşandı. 2021-2022 sezonun tamamlanmasıyla dönemin teknik direktörü Caner Oshan ile yollarını ayıran sarı lacivertli ekip, geçtiğimiz sezon 1. Lig’de Çetinkaya’yı şampiyon yaparak yeniden Süper Lig’e çıkaran Turan Altay’ı göreve getirdi. Doğan Türk Birliği’nde Caner Oshan dönemi 2008-2009 sezonunda başlamış, 2021-2022 sezonunda bitmişti.

Hamitköy Süper Lig’de değişim yaşamadı

Süper Lig’de 4’üncü sezonuna giren Başkent ekiplerinden Hamitköy’ün, Süper Lig’e çıktığı günden bu yana teknik adam değişikliğine gitmemesi de dikkat çekti. Kırmızı siyahlı ekipte Ahmet Sakallı dönemi uzun süredir devam ediyor.

Süper Lig ekiplerinin görev yapan teknik direktörleri şöyle:

Ali Oraloğlu (Mağusa Türk Gücü)
Ulus Nasıroğlu (Yenicami)
Turan Altay (Doğan Türk Birliği)
Sedat Devecioğlu (Yonpaş Dumlupınar)
Kemal Yürekli (Lefke)
Serkan Önet (Küçük Kaymaklı)
Emre Perçinci (Gönyeli)
İltaç Karayel (Göçmenköy)
Mehmet Bolkan (Miracle Değirmenlik)
Toygar Davulcu (Cihangir)
Nazım Aktunç (Mesarya)
Cemal Kır (Çetinkaya)
Ahmet Sakallı (Hamitköy)
Niyazi Göksun (China Bazaar Gençlik Gücü)
Ahmet Dedekorkut (Türk Ocağı)
Mehmet Merteroğlu (Merit Alsancak Yeşilova)

Bu haber toplam 670 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.