“1 Nisan'a kadar maçlar seyircisiz oynanacak”

“1 Nisan'a kadar maçlar seyircisiz oynanacak”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, maçların 1 Nisan’a kadar seyircisiz oynanacağını söyledi.

A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, gündem hakkında açıklamalarda bulundu. Özdemir, maçların 1 Nisan’a kadar seyircisiz oynanacağını söyledi. Şampiyonlar Ligi finalini seyircili oynamak istediklerini belirten Özdemir, “Şampiyonlar Ligi finalinde stada seyirci alınması durumunun kesinleşmesi için 1 Nisan'ı beklemek zorundayız. 1 Nisan'a kadar maçlar seyircisiz oynanacak” dedi.

VAR konusunda yapılan eleştirilere de cevap veren TFF Başkanı Nihat Özdemir, “kulüp başkanları ne olursunuz maçlardan sonra çıkıp sadece taraftara mesaj vermek için açıklamalarda bulunmayın. Hak eden sezon sonu şampiyon olacak” ifadelerini kullandı.

Özdemir'in açıklamaları şöyle:

"Hamit Altıntop, yönetici olarak Türk futboluna çok faydası olacaktır. Çalışmalarına devam ediyor. Profesyonel kadroda bir değişiklik olmayacak. Aldığımız kararlar neticesinde rahatsız olmuş camialar var, taraftarlar var. Biz bunlara tweetlere, Instagram'a bakmıyoruz. Biz sosyal medyaya bakmıyoruz.

Süper Lig 42 haftalı bir lig. Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig oldu. Sezona başlarken birçok kişi tarafından "bu sezon olmaz" gibi negatif söylemler oldu. Lig takvimini ilan ettik, sezona başladık. 17 hafta kaldı. 28 yılda bir rastladığımız Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor rekabeti var.

Hedefimiz kalan 17 haftayı sağlıklı bir şekilde tamamlamak. Bu şartlarda bu ligi tamamlamak çok zor. Futbolcularda talimatlarımıza uydular. Kadroları genişlettik. Bütün futbol camiasına teşekkür ediyorum. Bu hafta meteoroloji ile işbirliği yaptık ve Galatasaray - Kasımpaşa ve Gençlerbirliği - Beşiktaş maçını erken saate aldık.

Şampiyonlar Ligi finalini seyirci oynamak için uğraşıyoruz.

Olimpiyat Stadı'mız iyi değil, çok iyi durumda. İstanbul şartlarına uygun en iyi çimleri seçtik ve getirdik. Biz Hollanda maçını Galatasaray'ın sahasında oynamak istedik ama maalesef sahanın son halini gördünüz. Şu anda Şenol Hocamız o maçı orada oynasak mı oynamasak mı diye düşünüyor. Belki o maçı da Olimpiyat Stadyumu'nda oynayabiliriz. Sahada önemli olan drenajların ve bakımların düzenli olması lazım. Drenaj sistemi nedir? Kar yağdığında karın eriyip su hale gelmesinden sonra drenaj sisteminin bu suyu çekmesi lazım.

Her statta yapılabilir. Ama hem bütçe lazım, proje hazırlamak lazım, yetkili insanların bu işi yapması lazım. Bu bizim sorumluluğumuzda değil ama bizden yardım istenirse yardım ederiz.

Şampiyonlar Ligi finalinde stada seyirci alınması durumunun kesinleşmesi için 1 Nisan'ı beklemek zorundayız. 1 Nisan'a kadar maçlar seyircisiz oynanacak.

En kısa zamanda ihale şartnamesi hazırlayıp hamuya sunacağız. Sene bitmeden ihaleyi sonlandıracağız.

Avrupa'nın en iyi VAR sistemine sahibiz. Herkes VAR'ı suçluyor. Hata yapan hakemlere gereken cezayı biz veriyoruz. Tabi ki hata olabilir, bakmamız gerek nokta kasıt olup olmadığı. Önce Fenerbahçe dediler şimdi MHK, Galatasaray'ı şampiyon yapacak diyorlar. Bu işten vazgeçelim. Biz bu hakemlerle ligi tamamlayacağız. Maç kaybediyorlar çıkıyorlar VAR, kazanıyorlar VAR. Teknik direktörler, kulüp başkanları ne olursunuz maçlardan sonra çıkıp sadece taraftara mesaj vermek için açıklamalarda bulunmayın. Hak eden sezon sonu şampiyon olacak."

Bu haber toplam 1154 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.