1. Lig’in zirvesinde amansız mücadele

1. Lig’in zirvesinde amansız mücadele

AKSA 1. Lig’de 27’nci hafta maçlarının tümü de bugün oynandı.

A+A-

AKSA 1. Lig’de 27’nci hafta maçlarının tümü de bugün oynandı. Haftalar öncesinden şampiyonluğunu ilan eden Miracle Değirmenlik, Düzkaya’yı tek golle geçti. Ligin ikinci sırasındaki Esentepe, Girne Halk Evi deplasmanından beraberlikle ayrılarak Süper Lig’e direkt olarak yükselme adına önemli iki puan kaybetti. Esentepe, puan kaybı yaşamış olmasına rağmen ikinciliği kaybetmezken, rakiplerini mağlup eden Gönyeli puan farkını 1’e, Yalova ise puan farkını 4’e düşürmesini başardı.

Zirve mücadelesi açısından çetin bir yarışın geçeceği 1. Lig’de lig ikincisi kimin olacağı merak konusu…

Şampiyon kaldığı yerden: 0-1

AKSA 1. Lig’de haftalar öncesinden şampiyonluğunu ilan eden ve ligde geride kalan maçlarını daha rahat oynayan Miracle Değirmenlik galibiyetlerine devam ediyor. Ligin 27’nci haftasında Düzkaya’nın konuğu olan Değirmenlik karşılaşmayı 1-0 kazandı. Maçtaki tek gol 86’ncı dakikada Murat Ormancı’dan geldi. Miracle Değirnenlik bu galibiyetle puanını 70’e çıkardı. Düzkaya ise 34 puanda kaldı.

Esentepe’den kritik kayıp: 0-0  

AKSA 1. Lig’de şampiyon Mircale Değirmenlik’in ardından Süper Lig’e direkt olarak yükselecek takımın belirleneceği lig ikinciliği için kıyasıya yarış devam ediyor. Haftaya ikinci sırada giren Esentepe, Girne Halk Evi deplasmanında 0-0 berabere kalarak kritik haftada puan kaybı yaşadı. Maçın ardından sıralamadaki yeri değişmeyen Esentepe’nin puanı 49 olurken, rakibi karşısında ligde kalma yolunda önemli 1 puanı hanesine yazdıran Girne Halk Evi ise 22 puana yükseldi.

Gönyeli’nin gözü ikincilikte: 2-3

Ligin 27’nci haftasında Mormenekşe’nin konuğu olan Gönyeli, rakibinin puan kaybettiği haftada hata yapmadı ve karşılaşmayı 3-2 kazandı. Gönyeli’ye deplasmanda galibiyeti getiren goller İlyas, Malik ve Cemre’den gelirken, Mormenekşe’nin gollerini Şaban ve Justice kaydetti. Gönyeli bu galibiyetle 48 puana yükselirken, Esentepe ile puan farkını 1’e düşürdü. Mormenekşe ise haftayı puansız kapatarak 29 puanda kaldı.

Yalova yara sardı: 2-1

AKSA 1. Lig’de zirve mücadelesi veren ve son iki haftadır yenilgi almaktan kurtulamayan Yalova, kötü gidişe Ozanköy maçında dur dedi. Tahsin Mertekçi Stadı’nda Ozanköy’ü konuk eden sarı lacivertliler, karşılaşmayı 2-1 kazandı. Mücadelede Yalova’nın gollerini Mehmet Kum ve Muhammet Mustafa Çil kaydetti. Ozanköy’ün tek sayısı ise Zafer E. Taşkın’dan geldi. Yalova bu galibiyetle 45 puana yükseldi ve lig ikinciliği şansını artırdı. Ozanköy ise aldığı mağlubiyet sonrasında 29 puanda kaldı.

Dem’s Cons Çanakkale’ye tek gol yetti: 1-0

AKSA 1. Lig’in 27’nci haftasında sahasında Lapta’yı ağırlayan Dem’s Cons. Çanakkale, karşılaşmayı tek golle kazandı. Mücadeledeki tek gol 42’nci dakikada Mustafa Gök’ün ayağından geldi. Dem’s Cons. Çanakkale bu galibiyetle puanını 43 yaptı. Lapta ise haftayı boş geçti. Girne ekibinin ligde 30 puanı bulunuyor.

Hamitköy geriye düştü, pes etmedi: 2-1

Ligin 27’nci haftasında Geçitkale’yi konuk eden Hamitköy ilk devresini 1-0 geride kapattığı mücadeleyi çevirmeyi başararak önemli bir galibiyet elde etti. Hamitköy’e galibiyeti getiren goller Uğur’dan gelirken, Geçitkale’nin tek golünü deneyimli oyuncu Cemil Awwad kaydetti. Hamitköy bu kritik galibiyetle puanını 43’e yükseltirken, Geçitkale’nin ise ligde 28 puanı bulunuyor.

Yılmazköy rahat kazandı: 3-0

1. Lig’de üst sıralara oynayan bir diğer takım olan Mustafa Hacıali Yılmazköy, 27’nci haftada Ünimar Maraş’ı ağırladı. Ev sahibi ekip mücadeleyi 3-0 kazanarak önemli 3 puanı hanesine yazdırdı. Karşılaşmada Yılmazköy’e galibiyeti getiren goller, Süleyman, Mehmet Dulkadir ve Mehmet İnce’den geldi. Mustafa Hacıali Yılmazköy bu galibiyetin ardından 42 puana yükseldi, Ünimar Maraş da 29 puanda kaldı.

Nefes kesen maçta kazanan yok: 4-4

Ligin 27’nci haftası Güzelyurt derbisine sahne oldu. Ligin ikinci yarısında aldığı sonuçlarla dikkat çeken Binatlı, lige veda eden Baf Ülkü Yurdu’nu konuk etti. Üner Berkalp Stadı’nda oynanan mücadelede tam bir gol düellosu yaşandı, karşılaşma 4-4 sona erdi. Son dakikada beraberliği kurtaran Binatlı’nın gollerini Doğan, Erdem, Malik Yakubu ve Yağış kaydederken, Ülkü Yurdu’nun gollerini Rıdvan (2), Onur ve Ahmet Çakır kaydetti. Karşılaşma sonunda Binatlı 42, Baf Ülkü Yurdu 10 puana yükseldi.  

Bu haber toplam 1897 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.