1. Lig’de nefes kesen mücadele…

1. Lig’de nefes kesen mücadele…

AKSA 1. Lig’de 29’uncu hafta maçları bugün oynandı.

A+A-

►Şu anda 50 puanla 2’nci sırada bulunan Esentepe’ye son haftada Süper Lig’e direkt çıkmak için beraberlik almak yeterli olacak

 

► AKSA 1. Lig’in 29’uncu haftasında Ozanköy’ü konuk eden Girne Halk Evi, karşılaşmayı 2-1 kaybederek Baf Ülkü Yurdu’nun ardından lige veda eden ikinci takım oldu

AKSA 1. Lig’de 29’uncu hafta maçları bugün oynandı. Şampiyon Miracle Değirmenlik bu hafta da doludizgin giderken, Süper Lig’e direkt çıkmak için verilen mücadele nefes kesmeye devam ediyor. Esentepe ile Dem’s Cons. Çanakkale bir birleriyle oynadıkları maçta berabere kalırken, Gönyeli rakibi Binatlı’ya mağlup oldu, Yalova ise Mormenekşe ile berabere kaldı.

Şu anda 50 puanla 2’nci sırada bulunan Esentepe’ye son haftada Süper Lig’e direkt çıkmak için beraberlik almak yeterli olacak.

Şampiyon doludizgin

AKSA Süper Lig’de haftalar öncesinden şampiyonluğa ulaşan Miracle Değirmenlik, doludizgin gitmeye devam ediyor. Miracle Değirmenlik, ligin 29’uncu haftasında konuk ettiği Geçitkale’yi 4-0’lık skorla geçti. Mücadelede şampiyonun gollerini Erhan Çınar (2), Mehmet Çavuş ve Semih kaydetti. Karşılaşma sonunda Miracle Değirmenlik 76 puana ulaşırken, Geçitkale 31 puanda kaldı.

Esentepe’ye beraberlik yetecek

1. Lig’de haftalardır devam eden ikincilik mücadelesi son hafta maçları sonunda belli olacak. Ligin 29’uncu haftasında Dem’s Cons. Çanakkale ile Esentepe 2-2 berabere kalırken, Gönyeli deplasmanda Binatlı’ya 3-1 yenildi, Yalova ise konuk olduğu Mormenekşe deplasmanından 0-0 beraberlikle ayrıldı. Ligde Esentepe’nin 50, Gönyeli’nin 48, Dem’s Cons. Çanakkale ve Yalova’nın 47’şer puanı bulunuyor. Esentepe ligin son haftasında konuk edeceği Binatlı karşılaşmasında puan aldığı takdirde Miracle Değirmenlik’in ardından Süper Lig’e yükselen bir diğer takım olacak. Son haftada Gönyeli, Mustafa Hacıali Yılmazköy’ü, Yalova ise aynı puandaki rakibi Dem’s Cons. Çanakkale’yi konuk edecek. Ligin son haftasında alınacak olan sonuçlara göre Play off grubu da belli olmuş olacak.

Play out için de amansız mücadele…

Baf Ülkü Yurdu ile Girne Halk Evi’nin veda etmesinin ardından küme düşen son takımın belli olacağı Play out grubu için de amansız mücadele sürüyor. 11, 12, 13 ve 14’üncü sırada ligi bitiren takımların oynayacağı Play out grubunda şu anda Lapta, Ozanköy, Ünimar Maraş ve Geçitkale takımları bulunsa da, puanların yakın yakın olması, diğer takımları da tedirgin ediyor. 1 puanın bile önemli olduğu son hafta maçlarının ardından Play out grubu şekillenmiş olacak.

Maçların tamamının 5 Mayıs Pazar günü oynanacağı ligin 30’uncu haftasının maçları şöyle:

Gönyeli – Mustafa Hacıali Yılmazköy

Esentepe – Binatlı

Girne Halk Evi – Mormenekşe

Lapta – Hamitköy

Ozanköy – Geçitkale

Yalova – Dem’s Cons. Çanakkale

Baf Ülkü Yurdu – Düzkaya

Ünimar Maraş – Miracle Değirmenlik

Bu haber toplam 571 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.