1. Lig’de heyecan hat safhada

1. Lig’de heyecan hat safhada

AKSA 1. Lig’de 28’inci hafta maçlarının tamamı bugün oynandı. Ligde normal sezonun bitimine kısa bir süre kala heyecan devam ediyor.

A+A-

AKSA 1. Lig’de 28’inci hafta maçlarının tamamı bugün oynandı. Ligde normal sezonun bitimine kısa bir süre kala heyecan devam ediyor. Şampiyonluğunu haftalar önce ilan eden Miracle Değirmenlik Ozanköy deplasmanından 3 puanda dönerken, zirve mücadelesi veren diğer ekiplerin aynı haftada puan kaybetmesi dikkat çekti. Değirmenlik’in ardından direkt olarak Süper Lig’e yükselecek olan takımın kimin olacağı merak konusuyken, 28’inci haftada hem 2’nci Esentepe, hem de 3’üncü Gönyeli rakiplerine mağlup oldu. 4’üncü sıradaki Yalova ise sahasında Girne Halk Evi ile 1-1 berabere kaldı.

Gönyeli’yi deplasmanda mağlup etmesi, bir diğer rakibi Yalova’nın da Girne Halk Evi karşısında 1-1 berabere kalması nedeniyle Dem’s Cons. Çanakkale 46 puana yükseldi ve 3’üncü sıraya tırmandı. Son iki haftada sonuçların nasıl olacağı bilinmezken, şu andaki sıralamaya göre Esentepe Süper Lig’e direkt olarak yükselecek en yakın takım konumunda bulunuyor.

Süper Lig’e hangi takım direkt olarak terfi edecek?

1. Lig’de normal sezonun bitimine 2 hafta kala 5 takımın da Süper Lig’e direkt olarak çıkma şansı devam ediyor. 28’inci hafta sonunda Esentepe’nin 49, Gönyeli’nin 48, Dem’s Cons. Çanakkale ve Yalova’nın 46, Hamitköy’ün ise 44 puanı bulunuyor. Bu 5 takımdan biri Mircale Değirmenlik’in ardından Süper Lig’e direkt olarak terfi etmiş olacak.

Süper Lig’e terfi edecek son takımın belirleneceği Play off grubu da yavaş yavaş şekilleniyor. Alınacak sonuçlara göre belli olacak gruba yukardaki takımların dışında Mustafa Hacıali Yılmazköy ve Binatlı’nın da matematiksel olarak dahil olma şansı bulunuyor.

Öte yandan, lige veda edecek son takımın belirlenmesi için oynanacak Play out grubu da şekilleniyor. Normal sezonun son iki haftasında alınacak sonuçlarla tam anlamıyla belli olacak gruba şu anda Düzkaya, Lapta, Mormenekşe, Geçitkale, Ünimar Maraş, Ozanköy ve Girne Halk Evi takımlarının yer alma ihtimali bulunuyor.

Girne Halk Evi’nin şansı sürüyor

Son iki haftadır hem Esentepe, hem de Yalova’dan puan alan Girne Halk Evi, ligde kalma mücadelesini sürdürüyor. 25 puanla ligin 15’inci sırasında bulunan kırmızı beyazlı ekip, ligin 29’uncu haftasında 6 puanlık farkla en yakın takipçisi Ozanköy ile karşı karşıya gelecek. Kırmızı beyazlı ekip, söz konusu mücadeleyi kazanması durumunda puan farkını 3’e düşürecek, ilk devredeki maçın 0-0 bitmesi nedeniyle de ikili averajı eline alacak. Böylelikle ligde kalma umutlarını son haftaya taşıyacak. Söz konusu mücadeleden Ozanköy 1 puan alması takdirde ise Girne Halk Evi lige direkt olarak veda eden ikinci takım olacak. Lige veda eden ilk takım geçtiğimiz haftalarda Baf Ülkü Yurdu olmuştu.

Bu haber toplam 412 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.