1. Lig'de çetin bir yarış...

1. Lig'de çetin bir yarış...

AKSA 1. Lig'de son haftalara doğru girilirken hem üst, hem de alt sıralarda büyük bir heyecan yaşanıyor. 

A+A-

AKSA 1. Lig'de son haftalara doğru girilirken hem üst, hem de alt sıralarda büyük bir heyecan yaşanıyor. 

Geçtiğimiz haftalarda şampiyonluğunu ilan ederek Süper Lig'e terfi eden Miracle Değirmenlik'in yanı sıra, iki takım daha Süper Lig'e yükselecek, lige veda eden Baf Ülkü Yurdu'nun ardından da iki takım daha BTM 1. Lig'e düşecek.

Zirvede puanlar çok yakın...

1. Lig'de son 5 maçında 4 galibiyet, 1 de beraberlik alarak dikkat çeken Esentepe, 48 puanda ligin ikinci sırasında bulunurken, 3'üncü sıradaki Gönyeli'nin 45 puanı bulunuyor. Son haftalarda düşüş yaşayan Yalova'nın 42, ligin ikinci devresinde flaş skorlar elde eden Binatlı'nın 41, Dem's Cons. Çanakkale ile Hamitköy'ün 40, Mustafa Hacıali Yılmazköy'ün ise ligde 39 puanı bulunuyor.

Miracle Değirmenlik'in ardından henüz Süper Lig'e direkt olarak çıkacak olanın belli olmadığı 1. Lig'de, 39 puanla ligin 8'inci sırasındaki Mustafa Hacıali Yılmazköy'ün bile Süper Lig'e direkt olarak yükselme şansı matematiksel olarak devam ediyor. 

Normal sezonun son haftasına kadar lig ikinciliği için yarışın devam etmesi beklenirken, puan tablosuna göre Play off grubu da şekillenmiş olacak.

Alt sıralarda da çetin bir yarış var...     

3 takımın lige veda edeceği alt sıralarda da çetin bir yarışın geçmesi dikkat çeken bir diğer unsur. Geride kalan 26 haftada son sırada bulunan Baf Ülkü Yurdu'nun matematiksel olarak küme düştüğü garantilendi. 

Baf Ülkü Yurdu'nun yanı sıra ligin 15'inci sırasında yer alan ve 21 puanı bulunan Girne Halk Evi, 14'üncü sıradaki Ozanköy'ün 7 puan gerisinde. 4 haftanın kaldığı normal sezonda Girne Halk Evi, bu 4 maçtan 3 galibiyet çıkaramaması, üstündeki rakiplerin de puan kaybı yaşamaması durumunda lige veda eden ikinci ekip olacak.  

Lige veda edecek son ekip ise puan tablosuna göre oluşacak Play out gurubunda belli olacak. 

Bu haber toplam 872 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.