Yıldızlar yuvada kaldı

Yıldızlar yuvada kaldı

Büyük Erkekler Süper Lig’in namağlup şampiyonu YDÜ, Halil Kutruza, İhsan Üğütücü ve Ahmet Dağer ile yeni sözleşme imzaladı

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Büyük Erkekler Süper Lig’in namağlup şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), elde edilen başarıda pay sahibi olan oyuncularından Halil Kutruza, İhsan Üğütücü ve Ahmet Dağer’in biten sözleşmelerini yeniledi. RA 25 Spor Salonu’nda gerçekleşen törenle Kuruza 3 yıllık, Üğütücü ve Dağer 2’şer yıllık yeni sözleşme imzaladı.

 

Atamtürk: “Güzel bir sezon geçirerek şampiyon olduk”

Gerçekleşen imza töreninde konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk oyuncular ile yeni sözleşmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“YDÜ’nün spora bakış açısı ve değerli sporcularımızın ortaya koyduğu performans hakikaten çok değerli” diyen Atamtürk, “Ülke sporuna çok ciddi ivme veren YDÜ, basketbolda bu yıl erkeklerde tüm kategorilerde şampiyon olma başarısı göstermiştir. Özellikle büyükler kategorisinde çok değerli tecrübeli ve genç oyuncularımızdan oluşan bir kadromuzla ve teknik heyetimizle güzel bir sezon geçirerek şampiyon olduk” dedi.

 

“Beyefendilikleri ile dikkat çeken üç sporcuyla yeniden sözleşme imzaladık”

Sadece sporcu özellikleri ile değil, beyefendilikleri ile dikkat çeken üç sporcuları ile yeniden sözleşme imzaladıklarını belirten Atamtürk, “İyi basketbolcu olmak farklı bir şey. Ancak iyi sporcu olmak daha farklı etik, ahlaki değerler içerir. Ahmet Dağer’i geleceğin antrenörü olarak da görüyorum. Son yılların da büyük çıkışını yapan, kendine çok iyi bakan, beyefendi kişiliği ile her zaman örnek gösterdiğimiz bir isim bizimle birlikte olacak.

Kaptan Halil Kutruza, onunla birlikte güzel başarılara imza attık. O da ülke sporu adına kazanılmış en önemli değerlerden bir tanesidir. Beyefendi ve takımımızdaki abi rolü çok önemli. Onunla birlikte yeni sezonlar yine birlikteyiz. Kaptanımızı da yine renklerimizi bağlıyoruz.

İhsan Üğütücü, o da çok güzel bir çıkış yapmış, yine Basketbol Federasyonu’nun istatistik verilerine baktığımızda adını en değerli oyuncular arasına yazdırmış bir isim. Ortaya koyduğu performansla bize çok önemli katkı sağladı. Bir diğer özelliği beyefendi kişiliği.

Ülke sporu adına her şeyin çok daha güzel olmasını, basketbolun daha çekişmeli ve güzel rekabet ortamına taşınması en büyük arzumuzdur” açıklamasını yaptı.

 

Dağer: “Çok çalıştıktan sonra başarılı olmamak için bir sebep yok”

İmza töreninde konuşan Ahmet Dağer, kulübünde kaldığı için mutlu olduğunu ifade etti. Dağer, “Uzun süredir çalıştığımız ekibimizi bozmadığımız için mutluyuz. Hakan ve Halit hocama kulüpte kalmamızda gösterdikleri hassasiyet ve bu ekibi bozmamak için verdikleri emekten dolayı onlara çok teşekkür ederim. Yine çok çalışarak her zamanki gibi özen göstererek başarılı olmamak için bir sebep göremiyorum. Bundan sonra gelecek olan gençlere örnek teşkil ederek, onları da takımımıza kazandırarak güzel başarılar bizi bekliyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Üğütücü: “İnsanın evinde olması gibi güzel bir şey yok”

“Evde kalmak güzel bir şey” diyerek sözlerine başlayan İhsan Üğütücü, “Yetenek önemli ama dünyada da örneklerini görüyoruz. Futbolda Barcelona gibi, ya da basketbolda Golden State gibi. Yetenekten öte senelerdir birbirleri ile aynı takımda kalmış, kimyayı oluşturmuş güzel bir takım olduğumuz için bu başarıyı elde ettik. Ben imkan olarak bu sene bizi takımda tutmaları adına Hakan ve Halit hocama çok teşekkür ederim. Hassas bir dönemden geçtik ve aynı hassasiyetle bize karşılık verdiler. İnsanın evinde olması gibi güzel bir şey yok. Umarım birliktelik devam eder” dedi.

 

Kutruza: “YDÜ camiasına çok teşekkür ederim. Yuvada kaldık”

Takım kaptanı Halil Kutruza ise “Namağlup kazandığımız güzel bir sezonun ardından üst üste üçüncü şampiyonluğumuzu elde ettik. Çok zorlu, güzel bir sezondu. Sonrasında transfer dönemi başladı. Başta koç, Hakan hoca, Bilgin hoca, yöneticilerimiz, menajerlerimiz, takımımızın sahibi İrfan beye çok teşekkür ederiz. Takımımızın bugün aynı şekilde devam etmesini bize sağladıkları için. Yeni sezonda da çok çalışarak sistem içerisinde, sevgiyle, saygıyla güzel bir sezon olur. YDÜ camiasına çok teşekkür ederim. Yuvada kaldık” ifadelerini kullandı.

Daha sonra oyuncular kendilerini YDÜ oyuncusu yapan imzaları attılar.

Bu haber toplam 1727 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.