Yıldızlar ve küçükler Türkiye yolcusu

Yıldızlar ve küçükler Türkiye yolcusu

KKTC Voleybol Federasyonu Yıldız Erkek Takımı, Türkiye Yıldızlar Voleybol Şampiyonası Yarı Final müsabakalarına katılmak için Mersin’e gidiyor.

A+A-

Yıldız erkekler Nisan ayı içerisinde düzenlenen grup eleme müsabakalarında oynadığı karşılaşmalarda ikinci sırayı elde ederek yarı finale yükselme hakkını elde etmişti. 

Mersin’de düzenlenecek olan Yarı Final Grubu’nda Kayseri, Adana ve Osmaniye takımları ile mücadele edecek olan yıldızlar birinci sırayı elde etmesi halinde son 16’ya yükselerek adını Türkiye Finallerine yazdıracak. Kafile 16 Mayıs Perşembe günü hava yolu ile adadan ayrılacak.

 

Küçükler Türkiye finalleri için hazırlandı

21 -29 Mayıs tarihlerinde Kocaeli’nde düzenlenecek olan Türkiye Küçükler Voleybol Şampiyonasını finallerinde mücadele edecek olan KKTC Voleybol Federasyonu Küçük Erkek takımı şampiyona için hazırlıklarına devam ediyor. 

Grup müsabakalarında oynadığı 5 karşılaşmayı da 3-0’lık skorla kazanarak grup birincisi olan ve bu derece ile adını Türkiye finallerine yazdıran küçükleri final grubunda oldukça güçlü rakipler bekliyor. Arkas, Halk Bankası, Ziraat Bankası, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Milli Piyangolar, Tofaş, Bosch gibi adını Türk voleyboluna yazdıran takımların küçükleri ile mücadele edecek olan takımımız en iyi dereceyi elde etmek için mücadele verecek.

Müsabakalar 21 Mayıs’ta yapılacak  olan kura çekimi ile belli olacak. 8 grupta 4’erli takımlarla oynanacak olan müsabakalar sonrasında gruplarında ilk iki sırayı elede edecek olan takımlar son 16’ya yükslecek.

Son 16 müsabakaları eleminasyon şeklinde oynanacak ve yenilen takım organizasyona veda edecek.  Küçük takımımız grubundaki müsabakalarını 22-23-24 Mayıs’ta oynayacak. İlk iki sırayı elde etmesi halinde 26 Mayıs’ta başlayacak olan 16’lı eleme müsabakaları ile yoluna devam edecek.

Voleybol Federasyonu Küçük Erkek kafilesi 21 Mayıs’ta hava yolu ile İstanbul’a, oradan da kara yolu ile Kocaeli’ne geçecek.

 

Kaya: “Çocuklarımızın yine en iyisini yapacağına inancım tamdır”

KKTC Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya yaptığı açıklamada “Voleybola gönül vermiş çocuklarımızın elde etmiş oldukları başarılar ile buralarda yer alıp çağdaşları ile final müsabakalarında yarışma ortamına girmesi bizleri fazlası ile memnun etmiş ve gururlandırmıştır” dedi. Kaya, “Çoçuklarımızın her zaman olduğu gibi yine en iyisini yapmak için mücadele edeceklerine inancım tamdır” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1412 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.