Yenicami beslenme konusunda bilgilendirildi

Yenicami beslenme konusunda bilgilendirildi

Yenicami Ağdelen Kulübü, sezon başında bünyesine dahil ettiği Uzman Diyetisyen, Beslenme ve Genetik Uzmanı Eliz Konat’ın tavsiyeleri ile futbola verilen arayı beslenme yönünde maksimum seviyede değerlendirmeye çalışıyor.

A+A-

Koronavirüs nedeni ile ülke sporuna verilen arada A takım futbolcuları Konat’ın tavsiyeleri ile beslenmelerine sezon içinde olduğu gibi bu dönemde de dikkat ediyor.

Konat oyunculara yönelik yaptığı açıklamada gerek davranış, gerekse beslenme yönünden tavsiyelerde bulundu.

 

Konat: “Çok sık markete gitmeyin”

Oyuncuların çok sık markete gitmemesini isteyen Konat, marketten alınanların eve gelindiğinde dezenfekte edilerek dolaplara yerleştirilmesini, ton balığı gibi konserve şeylerin açılmadan sabunlu su ile yıkanması gerektiğini aktardı.

Markette eldiven veya maske takmanın bulaşma riskini arttırdığını, virüsün yüzeylere yapışıp toparlanarak konsantresinin arttığını, bundan dolayı düzenli ellerin yıkanmasını isteyen Konat, marketteyken oyuncuların yanlarında alkollü jel taşıyarak sürekli kullanmalarını, yanlışlıkla göz, burun veya ağıza temas halinde bunun etkili olacağını belirtti.

Konat ayrıca eve gelinince ayakkabıların bir süre dışarda bırakılmasını, kıyafetlerin yıkanmasını istedi.

 

Beslenme konusunda tavsiyeler

Beslenme konusunda da tavsiyelerde bulunan Konat, et ve yumurtaların iyice pişirilmesini, bol su tüketilmesini ve vitamin ile çinko alınmasını önerdi. Konat, evde basit vücut antrenmanları yapılabileceğini, bununla birlikte Mehmet Yıldız’dan antrenmanlar ile ilgili bilgi alınabileceğini belirtti.

Kas kaybetmenin kolay olmadığını, günlük yeterli protein tüketimi ile çok kaybın yaşanmayacağını aktaran Konat, proteinin besin yolu ile alımı ile ilgili oyunculara tavsiyelerde bulundu.

 

Karbonhidrat tüketimine dikkat

Abur cubur tüketiminin yağlanmayı arttırdığını, bu konuda dikkat edilmesi gereken noktaları aktaran Konat, oyuncuların öğünlerinde nelerin olması gerektiği yönünde tavsiyeler verdi. Kişisel çalışma dönemi olduğu için karbonhidrat tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren Konat, bu dönemde günde maksimum iki defa meyve tüketilmesini önerdi.

 

Bu haber toplam 1824 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.