YDÜ sezona damga vurdu

YDÜ sezona damga vurdu

Büyük Erkekler Süper Lig’i şampiyon olarak tamamlayan YDÜ, normal sezon ve Play-off’larda tüm maçlarını kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Büyük Erkekler Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan Yakın Doğu Üniversitesi, lig boyunca oynadığı 19 maçın tamamını kazanarak önemli bir başarı elde etti.

Ligde normal sezon oynanan 12 maçın tamamını da kazanan YDÜ 24 puanla ligin zirvesinde yer almıştı. Normal sezonda rakip potaya 988 gibi bir sayı kaydetme başarısı gösteren YDÜ kendi potasında 682 sayı görerek iyi bir savunma sergiledi.

Play-off yarı finalde Girne Amerikan Üniversitesi ile eşleşen YDÜ, rakibini üç maçta da mağlup ederek adını 3-0’lık skorla finale yazdırdı. YDÜ final serisinde Lefke Avrupa Üniversitesi’ni dört maçta da mağlup ederek 4-0’lık skorla 2018 – 2019 sezonunu yenilgisiz şampiyon olarak tamamladı. YDÜ bu sonuçla normal sezonda ve Play-off’larda oynadığı 19 maçın tamamını da kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

 

Kupada da mağlubiyet yok

Federasyon Kupası’nı da kazanma başarısı gösteren YDÜ oynadığı üç karşılaşmayı da kazanarak şampiyonluk sevinci yaşamıştı. YDÜ kupanın ilk maçında LAÜ’yü, yarı finalde Koop Spor’u ve finalde de GAÜ’yü yenerek kupayı kazanan taraf olmuştu.

 

Tek Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kaybetti

YDÜ tek sezon başında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kaybetti. Koop Spor ile karşılaşan YDÜ rakibine 65-57 mağlup olmuş ve kupayı Koop kazanmıştı. Cumhuriyet Kupası’nda ise oynadığı üç maçı kazanan YDÜ kupanın sahibi olmuştu.

Bu haber toplam 1183 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.